Teško stanje u bolnici u Čakovcu: Iako su bili cijepljeni sve više zaraženih doktora i sestara, mnogi su u izolaciji

Zbog većeg broja izoliranog osoblja ravnatelj je zatražio pomoć od Ministarstva s obzirom da se u tjedan dana udvostručio broj pacijenata

U posljednjih tjedan dana broj hospitaliziranih osoba na Intenzivnoj njezi čakovečke Županijske bolnice gotovo se udvostručio, piše HTV.

Bolnički sustav je pod sve većim pritiskom jer je sve više zdravstvenih djelatnika pozitivno ili pak u izolaciji, pa su iz bolnice uputili poziv za pomoć Ministarstvu zdravstva.

Od bolesti uzrokovane covidom u čakovečkoj Županijskoj bolnici trenutačno se liječi 38 bolesnika, a prošli tjedan bilo ih je 20.

– Situacija nije dobra u našoj bolnici. Hospitalizirani su pacijenti s teškom i vrlo teškom kliničkom slikom. Gotovo svi zahtijevaju jedan oblik respiratorne potpore i gotovo su svi naši uređaji za neinvanzivnu ventilaciju u upotrebi, kazao je ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović.

Dodao je da će bolnica morati nabavljati nove uređaje te da su poslali molbu Stožeru i Ministarstvu zdravstva da im u tome pomognu. Upozorio je da je bolnički sustav pred sve većim pritiskom jer je sve više zdravstvenih djelatnika ili pozitivno ili u izolaciji. Poručio je da će bolnica učiniti sve da do kraha sustava ne dođe, piše HTV.

(izvor: HTV, Jutarnji, foto: rt)