TERORISTIČKI NAPAD NA RAKITIĆA I NJEGOVU OBITELJ – VATRENI U OPASNOSTI!

Terorizam je stigao u Hrvatsku! Koliko god se podanički hrvatski mediji trudili da jedan uistinu teroristički čin prikažu kao djelo grupe huligana toliko je jasno da se radi o pravom terorizmu koji  polako zahvaća državu bezvlašća. Nakon svastike na poljudu i izgreda na Euru u Francuskoj sada se napadi na hrvatsku nogometnu reprezentaciju personaliziraju pa se otvoreno, gnjusno i razbojnički atakira na reprezentativce i njihove obitelji.

Jučer je u jednom terorističkom činu napadnut Ivan Rakitić i njegova obitelj koji su ljetovali na otoku Ugljanu u iznajmljenoj vili. Da su oni tamo nisu propustili objaviti neki mediji koji su za tu svrhu angažirali paparazze te fotografije objavljivali preko cijele stranice što je bio očiti poziv grupi od 6 terorista da krenu u akciju. Oni su tako jučer iza 13 sati stigli na Ugljan i krenuli prema Uvali Čeprljanda gdje se nalazi vila koja je bila meta njihovog terorističkog napada. Čim su stigli odmah su kuću u kojoj je bio Rakitić sa svojom obitelji počeli gađati kamenjem pa su porazbijali sva stakla na prozorima i vratima, a prema informacijama mještana htjeli su i provaliti u nju. Da im je to uspjelo završetak ove terorističke drame mogao je biti zastrašujući i o njemu ne želimo ni razmišljati. Nakon ovog pomno isplaniranog i organiziranog napada teroristi su pobjegli, a preneraženi Rakitić i njegova obitelj žurno su napustili Ugljan i valjda Hrvatsku. Hrvatsku koju su odabrali za svoj odmor, Hrvatsku koju toliko vole i Hrvatsku koja ih je pokušala ubiti.

Ovaj teroristički akt atak je ne samo na naše Vatrene nego na Hrvatsku i njezin turizam u cjelini. Tko će se sada od mnogobrojnih gostiju osjećati sigurno kada to nisu hrvatske nogometne ikone? Tko će još od hrvatskih nogometnih reprezentativaca ljetovati na Jadranu, a da ne bude zabrinut za svoj život? Umjesto da se ovakve stvari ne događaju one se ponavljaju u sve izraženijem obliku, pa možemo samo postaviti pitanje: Tko je sljedeći na redu?

(R. Tomanić)

Razbijeni-prozori