Temelj razvoja znanosti i obrazovanja: Još jednom potvrđena odlična suradnja Međimurskog veleučilišta i srednjoškolskih ustanova

Da Međimursko veleučilište u Čakovcu njeguje odličnu suradnju sa srednjoškolskim i visokoobrazovnim ustanovama potvrđeno je još jednom u srijedu. Naime, delegacija MEV-a predvođena dekanom doc.dr.sc. Igorom Klopotanom rado se odazvala pozivu župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka i pročelnika županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslava Huđeka na otvorenje nove gaming učionice u Elektrostrojarskoj školi Varaždin.

S obzirom da Elektrostrojarska škola obrazuje buduće računalne kadrove, temelj je to za daljnju suradnju s Međimurskim veleučilištem na čiji se studij Računarstva odlučuje velik broj učenika, kako iz ove škole, tako i iz ostalih s područja Varaždinske županije.

Međimursko veleučilište budućim studentima nudi najbolje stručne studije u ovom dijelu Hrvatske. Jedan od njih je i studij Računarstva. Dobro je poznato da su informatički i tehnološki kadrovi sve više traženi na tržištu rada, zbog čega kontinuiranim praćenjem trendova razvijamo  studije budućnosti i u njih ulažemo – rekao je dekan Klopotan.

Inače, Međimursko veleučilište dobro surađuje i s ostalim srednjim školama i visokoškolskim ustanovama. Spomenimo i da je, između ostalog, podrška Srednjoj školi Arboretum „Opeka” u uspostavi laboratorija u budućem Regionalnom centru kompetentnosti u poljoprivredi.

Upravo je suradnja s ostalim znanstvenim, obrazovnim i visokoškolskim ustanovama jedan od glavnih prioriteta daljnjeg razvoja MEV-a, a kako je naglasio dekan Klopotan projekti koji imaju za cilj unapređivanje i poticanje konkurentnosti hrvatskog obrazovnog sustava i ubuduće će podržavati.

(Mediji MEV)