TAJANSTVENA I BOGATA AMERIKANKA SIDONIJA CHANDLER ŽELI POMOĆI MURSKOM SREDIŠĆU

„Drago moji Serjojnčani i Serjojnčanke piše vam vaša Sidonija Chandler, rođena Klemenčić i pozdravljam vas iz Charlestonea, South Carolina, SAD. Možda se vi mene sada ne sjećate no ja sam rođena u Murskom Središću davne 1938. godine te sam otišla u Ameriku kada sam imala 7 godina.

 

Tamo sam se udala za Terrya Walkera Chandlera koji je vlasnik pete najveće tvornice sapuna u SAD-u „Chandlers soaps“. Htjela bih vas pozdraviti i reći vam da me slobodno kontaktirate ako vam je potrebna novčana pomoć.“

 

Pusa od Sidonije.

(ovu fotografiju pronašli smo na internetu)

chandlers-soaps

Ovo pismo bilo je ostavljeno u poštanskom sandučiću Udruge umirovljenika u zgradi bivše autobusne postaje, danas TIC-a. Muralist posjeduje original te vam njegovu kopiju donosimo u prilogu. Da li je bogata Amerikanka bila u Murskom Središću, sama napisala pismo i ubacila ga u umirovljenički sandučić i zašto se onda nije nikome javila? Da li je pismo poslala nekome od možda postojećih rođaka pa su ga oni anonimno ubacili u sandučić? Zbog čega bi to uradili na taj način? Da li je ovo samo nečija šala?

Mnogobrojna pitanja koja čekaju odgovore, tko je tajanstvena bogatašica Sidonija Chandler rođ. Klemenčić? Zagonetan je i sam način komuniciranja tj. uspostavljanja kontakta sa svojim rodnim mjestom jer on asocira na neku bojaznost ili loša iskustva obitelji Klemenčić za koju se prema podacima  iz pisma može izračunati da je u Ameriku emigrirala 1945. godine, dakle nakon uspostave komunističke diktature. Postoji li još neka bojaznost koja je prisutna kod Sidonije, bez obzira što samostalna i demokratska Republika Hrvatska postoji već 25 godina i članica je Europske unije.

U svakom slučaju Muralist poziva gospođu Sidoniju Chandler da nam se slobodno javi na našu e-mail adresu muralist6@gmail.com ili pismom umirovljenicima, Udruga umirovljenika Mursko Središće, Trg Braće Radića b.b. Mi smo spremni objaviti njenu priču ne prešućujući ni jedan detalj koji ona želi otkriti, a pomoć koju nudi našem gradu bila bi dobrodošla.

Dakle gospođo Sidonijo, ako postojite učinite ovaj korak bez ikakve bojaznosti. Izađite u javnost koja će nakon objave ovog članka biti veoma zainteresirana za vašu životnu priču, a dotle vas srdačno pozdravljamo i želimo sve najbolje u životu.

(R. Tomanić)

01a02