Svi putevi vode u Hlapičinu – od rane zore vrijedna ekipa vrti vola na ražnju

Tradicionalni nogometni turnir koji se igra u Hlapičini 27. i 28. srpnja organizira NK Mura, a on ima svoje posebno obilježje, vol na ražnju. Da bi se ispekla grdosija od 800 kg potrebna je dobra organizacija i naravno specijalno znanje kako bi ovaj specijalitet bio što bolji i ukusniji.

Svako ima neki svoj „tajanstveni“ recept kojeg ne želi odati pa smo samo uspjeli saznati da je to izvorni vol iz Hlapičine čiju smo težinu već naveli, te da se priprema prema posebnoj hlapičinskoj recepturi u izvedbi majstora Kumeka iz Podturna uz svesrdnu pomoć također majstora ovog zanata Medeka, a tu je još dvadesetak pomoćnika koji sudjeluju u raznim pripremnim i potrebnim poslovima. Naravno da je s njima predsjednik kluba i MO Hlapičina, agilni Dragutin Stojko koji vodi brigu da sve teče „kao po loju“.

Ekipa u sastavu Stojac, Medek, Šmujda, Zagi, Željac, Božo, Tamara, Toni, Zina, Jožek, Milan, Marek, Maukov mlađi te još neki koje nismo spomenuli pa ih molimo da se zbog toga ne ljute, sastala se na igralištu Mure u cik zore u 5 sati i počela s radom.

Kako nam je rekao Dragutin Stojko vol će sigurno biti pečen do 12 sati kada će se bogate porcije s krumpir salatom moći ponijeti kući ili konzumirati na samom licu mjesta.

Turnir počinje u 15 sati utakmicom u kojoj se sastaju ekipa Hajduka iz Štrukovca i domaćin Mura, nakon toga slijedi revijalni susret veterana Nafte iz Lendave (Slovenija) i veterana Mure, da bi se nakon toga odigrala u 18 sati druga polufinalna utakmica između Rudara iz Murskog Središća i Bratstva iz Jurovca.

Organizator poziva sve ljubitelje „najvažnije sporedne stvari na svijetu“, sve građane Grada Mursko Središće i naravno navijače ekipa sudionika da dođu u Hlapičinu gdje će biti srdačno dočekani uz dobru međimursku kapljicu, vola na ražnju i kvalitetan nogomet.

U večernjim satima održati će se velika zabava uz živu glazbu pod šatorom koji je postavljen u tu svrhu.

Dakle, danas svi putevi vode u Hlapičinu, pa zato dođite i vi te uživajte u bogatom programu, hrani i piću, jer nešto ovakvo svakako se ne propušta.

(tekst i foto R. Tomanić)