Sveti Nikola doći će i u siječnju roditeljima vrtićke djece s područja Grada Mursko Središće

Grad Mursko Središće sredinom studenog ove godine prijavio se na Javni poziv gradovima indeksa razvijenosti od V. do VIII. skupine za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini raspisan od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade s ciljem oslobođenja redovnih rashoda za kvalitetno poslovanje dječjeg vrtića odnosno za financiranje materijalnih troškova, održavanja, prehrane djece, energije, plaća djelatnika u dječjem vrtiću.

Gradonačelnik Dražen Srpak danas je potpisao Ugovor o dodjeli financijskih sredstava sa Središnjim državnim uredom za demografiju i mlade vrijedan 55.000,00 eura za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini.

Temeljem dobivenih novčanih sredstava, a obzirom što je to izravna pomoć gradskom proračunu iz kojeg se najvećim djelom financira rad dječjeg vrtića, Grad Mursko Središće ovim putem obavještava roditelje kako će u siječnju 2024. godine vrtić biti besplatan za djecu s područja grada Mursko Središće.

(GMS)