Svečanost dodjele godišnjih nagrada Grada Mursko Središće za najsportaše i osobu godine

Za Grad Mursko Središće zna se u svakom dijelu Lijepe Naše. Udruge, klubovi, pojedinci svojim brojnim aktivnostima i postignućima u sportu, kulturi, povijesti, u radu sa djecom na iznimno kvalitetan način promoviraju najsjeverniji grad, grad rudara.  Kako bismo im zahvalili i čestitali na postignutim rezultatima tradicionalno krajem godine u sklopu manifestacije „Advent u gradu rudara“  Grad Mursko Središće organizira dodjelu godišnjih nagrada za iznimna postignuća u sportu, prijem za uspješne udruge, klubove i pojedince i po prvi puta dodjelu godišnje nagrade za osobu godine Grada Mursko Središće.

„ Izuzetno sam ponosan na ono što vi radite. Povećali smo financijska sredstva za udruge iz sporta, kulture, tehničke kulture za udruge koje se bave s djecom. Tu smo za vas. Pomagati ćemo vam kako god budemo mogli i znali. Vi ste izuzetno vrijedni za grad, bez vas ne bi bilo ovakve promocije grada, ne bi bilo krasnih uspjeha koje udruge postižu. Od srca vam se zahvaljujem, nastavite tako i dalje. Mi ćemo se truditi da vam koliko je god to moguće olakšamo taj vaš trud i volontiranje i siguran sam da nas i u tome čeka svijetla budućnost. Ponosni smo što su u rad i aktivnosti svake udruge uključena djeca i mladi. Mislim da smo po događajima koji se odvijaju i njihovoj kvaliteti na vrlo visokom mjestu. Hvala vam na svemu što ste učinili za svoj grad, hvala vam na svemu što ćete učiniti za ovaj grad. U ovo blagdansko vrijeme želim vam zdravlja, da budete ispunjeni onime čime se bavite i u što ulažete puno svog slobodnog vremena.„ istaknuo je gradonačelnik Dražen Srpak.

Svečanosti dodjele nagrada za iznimne sportske uspjehe, dodjeli nagrade za osobu 2019. godine Grada Mursko Središće kao i prijmu uspješnih udruga, klubova i pojedinaca uz gradonačelnika Dražena Srpaka, predsjednika Gradskog vijeća Zvonka Vrtarić prisustvovali su poznati voditelji Hrvatske radio televizije Mirko Fodor i Andro Tomović. Mirko Fodor zahvalio se gradonačelniku na pozivu i istaknuo da voli doći u Mursko Središće i da mu je drago što danas prisustvuje ovakvoj svečanosti.

Temeljem Odluke o javnim priznanjima Gradskog vijeća Grada Mursko Središće godišnja nagradu za momčad godine – članovima sportskih ekipa u ekipnom sportu dodijelila se Nogometnom klubu „Rudar“ Mursko Središće.Godišnja nagrada za sportaša 2019. godine dodijelila se Stanku Tuksar iz Murskog Središća. Godišnju nagradu za sportašicu godine primila je MartinaBezek iz Murskog Središća.Godišnja nagrada za rekreacijsku momčad godine dodjelila se Udruzi sportske rekreacije „SPORT ZA SVE“ Mursko Središće. Godišnja nagrada za rekreativca godine dodjelila se Zlatku Mihoceku iz Palinovca. Godišnja nagrada za rekreativku godine dodjelila se Ružici Pahor iz Murskog Središća.

Grad Mursko Središće ove godine pokrenuo je novi projekt „Osoba godine Grada Mursko Središće“. Na poziv je pristiglo 10 prijedloga. Svaki predloženi kandidat ili kandidatkinja dali su veliki značaj gradu i svojim djelovanjem unutar udruga doprinosili su i doprinositi će daljnjem kvalitetnom razvitku udruge a ujedno i promociji grada. Kandidati koji su bili predloženi za osobu godine su : Marina Hoblaj, Anica Varga, Jelena Tuksar, Sonja Vršić, Stjepan Jalšovec, Ružica Pahor, Manuel Vurušić, Stanko Tuksar, Lara Podgorelec, Vesna Horvat. „ Svi od tih deset kandidata su dali veliki doprinos najsjevernijem gradu i hvala vam od srca na svemu što činite za ovaj grad“ istaknuo je gradonačelnik.Odbor za javna priznanja Grada Mursko Središće donio je odluku da se Nagrada za osobu 2019. godine Grada Mursko Središće dodjeli Marini Hoblaj iz Murskog Središća.

U ime nagrađenih obratila se osoba godine Marina Hoblaj koja je izrazila zadovoljstvo vođenjem grada i time što se brine o svim segmentima života, o građanima, udrugama te se na tome zahvalila gradonačelniku „Vjerujem da su svi nagrađeni, klubovi, udruge sretni i zahvalni  i da su te dodjele nagrada od strane Grada hvalevrijedna inicijativa koje ljude motivira na više rada, da jedni drugima pomažemo i da imamo jedan lijepi zajednički život. Počašćena sam za nagradu osobe godine, a kad sam vidjele sve ove nagrađene malo sam i posramljena. Svi sportovi, kultura, svi ulažu puno svog truda i mislim da su svi zavrijedili ovu nagradu. Ja sam htjela biti samo mama, brinuti se za djecu, mislim da je to moj poziv, moj život i zato sam još jedanput zahvalna za ovu nagradu.“

Svi naši snovi se mogu ostvariti, samo ako imamo dovoljno hrabrosti da idemo za njima.

 

OBRAZLOŽENJE NAGRADA:

Godišnja nagrada za momčad godine – članovima sportskih ekipa u ekipnom sportu dodjeljuje se Nogometnom klubu „Rudar“ Mursko Središće. Seniorska ekipa Nogometnog kluba plasirala se iz 4. HNL lige u 3. HNL ligu u kojoj je nastupala ranijih godina. Na kraju polu sezone HNS-a zauzimaju 6. mjesto. Škola nogometa „Rudar“ ima u sastavu 7 ekipa koje se s velikim uspjehom natječu u 1. i 3. HNL ligi i Međimurskim ligama. Nogometni klub i Škola nogometa broje preko 100 djece i mladih.

Godišnja nagrada za sportaša 2019. godine dodjeljuje se Stanku Tuksar iz Murskog Središća. Stanko Tuksar na utrci na 6 sati u Kranju istrčao je 54,56 km, u vremenu od 4 sata 1 minute i 27 sekundi istrčao je Zagrebački maraton u dužini od 42 kilometara. U vremenu od 1 sat 41 minute i 3 sekunde istrčao je polu maraton u Mostaru u dužini od 21 kilometar. Stanko Tuksar ujedno je i aktivan član Trkačkog kluba Murskog Središće.

Godišnja nagrada za sportašicu godine dodjeljuje se Martini Bezek iz Murskog Središća. Martina Bezek je na 13. svjetskom prvenstvu u trčanju na 24 sata u Francuskoj istrčala 195 kilometara i svojim je rezultatom doprinijela da se Hrvatska reprezentacija našla na 9. mjestu u svijetu. Martina iza sebe ima niz uspješnih rezultata na polu maratonima, maratonima i ultra maratonima. Ujedno je i predsjednica Trkačkog kluba Mursko Središće i inicijatorica osnivanja iste.

Godišnja nagrada za rekreacijsku momčad godine dodjeljuje se Udruzi sportske rekreacije „SPORT ZA SVE“ Mursko Središće. Udruga se od ukupno 24 Međimurska festivala sportske rekreacije žena uvijek plasirala na prva tri mjesta. Na festivalu u Goričanu osvojile su 3 zlatne, 1 srebrnu i 1 brončanu medalju. Osvojenim 1. mjestom na festivalu ekipa se plasirala na odlazak na Hrvatski festival Sportske rekreacije žena u Virovitici. Od 14 održanih Festivala sportske rekreacije žena, udruga je osvojila 11 puta 1. mjesto i 2 puta 2. mjesto.

Godišnja nagrada za rekreativca godine dodjeljuje se Zlatku Mihoceku iz Palinovca. Zlatko Mihocek je prvi Hrvat koji je prešao Via Adriaticu. U 44 dana prošao je 1100 kilometara Planinarskog puta. Zlatko je ujedno i aktivan član Planinarskog društva „Bundek“.

Godišnja nagrada za rekreativku godine dodjeljuje se Ružici Pahor iz Murskog Središća. Ružica Pahor je u utrci 24 sata Ivančice postigla najbolji rezultat u ženskoj konkurenciji s 11 uspona i prošla 65 kilometara, odnosno 6 800 visinskih metara. Ružica je ujedno aktivan član Planinarskog društva „Bundek“ Mursko Središće.

Nagrada za osobu 2019. godine Grada Mursko Središće – Marina Hoblaj iz Murskog Središća.

Marina Hoblaj daje izniman doprinos u promicanju udomiteljstva i rada s djecom bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

– 2000.g. dobitnica nagrade Zrinski Međimurske županije

– 2015.g. kandidatkinja za Dobrotvorku godine Zaklade ZAMAH,

– 2019.g. dobitnica nagrade Ponos Hrvatske,

– 2019.g. odlikovanje Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinski, Predsjednice Republike Hrvatske,

– volontirala je kao asistentica za prijevoz djece s najtežim oblicima tjelesnih         oštećenja u Caritasovom domu „Dr. Antun Bogdan“ u Čakovcu,

– osnovala je kazalište Cornerstone Arts Hrvatska,

– 2007. godine primila je prestižnu nagradu „Zeleni cvijet“ za najljepše uređene balkone Republike Hrvatske,

– zalaže se za promicanje ljudskih prava osoba romske nacionalnosti

– bila je jedan od glavnih aktera u projektu Razvoj udomiteljstva za djecu romske nacionalnosti „Različito ih vidimo, jednako ih volimo“ financiran od strane UNICEF-a

– od 2013. godine predsjednica je Udruge udomitelja djece Međimurja

– aktivna je članica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece-udomitelji za djecu kroz koji se posebno zalaže za profesionalizaciju udomiteljstva,

– organizirala je brojne aktivnosti kojima je omogućila ljetovanja i izlete za djecu iz udomiteljskih obitelji,

– u sklopu Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece samoinicijativno pokrenula je akciju 500 šalova za 500 Božićnih poklona za djecu iz udomiteljskih obitelji,

– aktivna je u suradnji sa Udrugama na području Međimurske županije i Grada Mursko Središće.

(tekst: GMS, foto: Tin Tomanić, GMS)