SVEČANO URUČENJE DONACIJE Križevci dolaze u Križovec pomoći sovama i drugim divljim životinjama

Međimurski čuvari prirode u sklopu redovnog nadzora na određena staništa postavljaju fotozamke/ fotokamere za proučavanje i istraživanje divljih životinja koje obitavaju na zaštićenim područjima Međimurske županije. Pri tome nastaju različiti videozapisi, a neke od njih je Međimurska priroda odlučila podijeliti sa zainteresiranom javnošću. S tom namjerom u rujnu 2022. godine pokrenut je dokumentaristički serijal nazvan „Što je sova vidjela‟ i do sada su objavljene dvadeset i tri epizode. Glavni glumci su, dakako, divlje životinje.

Serijal je zapažen i van Međimurske županije te je ostvarena suradnja s hrvatskim lancom trgovačkih centara, križevačkim KTC d.d. te je dogovorena suradnja unutar-društveno odgovornog projekta za pomoć sovama i drugim divljim životinjskim vrstama.

Stoga će tvrtka KTC  d.d. donirat Službi čuvara prirode Javne ustanove Međimurska priroda financijska sredstva za nabavu transportera (bokseva) za prijevoz ozlijeđenih životinja, kućica za sove kukuvije i fotozamku.

Svečanost uručenja donacije održat će se u petak 16. veljače s početkom u 10 sati u Križovcu (uz obalu rijeke Mure u neposrednoj blizini Centra za posjetitelje Med dvemi vodami). Svečanosti će nazočiti u ime KTC-a Daliborka Kranjčić, predsjednica uprave i Tomislav Gerić, voditelj digitalnog marketinga, te Siniša Golub, ravnatelj Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode i međimurski čuvari prirode Velimir Bašek i Antonio Krušelj.

 

Roberta Radović