Svakodnevni sudionik prometa na cesti M. Središće-Peklenica upozorava na više opasnosti pogubnih za život

Obraćam se kao svakodnevni sudionik prometa na području grada Mursko Središće, zabrinut za svoju sigurnost, sigurnost mojih najbližih i naravno, ostalih sugrađana.

Ovih dana odvijaju se radovi na rubu grada, na cesti prema Peklenici. Koriste se razni strojevi, bageri, kamioni itd. Nažalost, adekvatna signalizacija sa obje strane ceste je izostala i taj dio ceste postao je veoma opasan za promet, pogotovo po noći. Dodatnu otežavajuću okolnost predstavlja i nizbrdica od strane ulaza u grad.

U prilogu šaljem nekoliko fotografija situacije na cesti. Dva bagera postavljena su s desne strane ceste u smjeru ulaska u grad i postavljeni su znakovi suženja i zabrane pretjecanja, a nema znakova ograničenja brzine i nema noćne treptajuće signalizacije. U smjeru izlaska iz grada na bageru čak nema niti dnevne signalizacije, on je potpuno neoznačen.

Druga opasna situacija u prometu događa se u Peklenici kod trgovine na Glavnoj ulici br. 13. Nekoliko puta svjedočio sam stajanju jednog ili čak dva dostavna kamiona za tu trgovinu. Kamioni su stajali svaki na jednoj strani ceste te su drugi sudionici prometa morali prolaziti kroz središnji dio ceste koji je jedini ostao slobodan. Bez ikakve signalizacije i regulacije prometa takva situacija ugrožavala je sigurnost svih sudionika u prometu (automobili, pješaci, biciklisti). Fotografije u prilogu.

Molim vas za pomoć i traženje hitne provjere sigurnosti na tim dijelovima cesta.

Rudolf Mesarić