Sutra cijepljenje bez najave od 9 do 13:30 sati u Zavodu za javno zdravstvo MŽ i trijaži Županijske bolnice Čakovec

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađen je 401 uzorak, od čega su evidentirana 202 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 u Međimurskoj županiji, što je 50,3% pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 5 osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji, dok su brzim antigenskim testom evidentirana 3 pozitivna nalaza na SARS-Cov-2.

U protekla 24 sata oporavila se 71 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 959. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 95 967 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 49 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirana su 2 nova pacijenta, otpušteno je 8 pacijenata, 4 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Nema preminulih osoba.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

U subotu, 15. siječnja 2022. godine cijepljenje će se održati na cijepnom punktu u trijaži Županijske bolnice Čakovec i u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije od 9:00 do 13:30 sati.

Služba za poslove župana

Foto: Dražen Srpak