ŠTRUKOVEC PONOVNO DOBIO DUĆAN, A SUTRA POČINJE ŠKOLA ! (tekst Zlatko Rihtarec, foto Rajko Tomanić)

Štrukovec je konačno, nakon dugo vremena, ponovno dobio dućan mješovite robe koji je otvori METSS. Tako će mještani moći osnovne živežne namirnice kupovati u svom naselju, bez odlaska u Mursko Središće ili Čakovec.

Gradonačelnik Dražen Srpak zahvaljuje se METSSU u ime Mjesnog odbora Štrukovec, jer je otvaranjem ovog objekta svim štrukovčanima olakšao svakodnevni život.

 

Nadamo se da dućan neće opet biti meta pljačkašima koji su ga poharali u nekoliko navrata, te ga je zbog toga prethodni vlasnik odlučio zatvoriti.

 

Evo, opet su brzo prošli školski praznici i učenici ponovo zauzimaju mjesta u svojim školskim prostorijama .Susreću se prijatelji, razmjenjuju svoja praznička iskustva i kreću u još jednu školsku  godinu. Sutra 02.09.2013. kreću u školske klupe svi, pa tako i oni najmlađi. Prvaščićima, na koje trebamo posebno obratiti pažnju, jer se oni još uvijek ne snalaze u prometu, trebamo pomoći našim iskustvom.

Svi znamo da početkom školske godine u našem gradu postane veoma živo, ulice su pune djece i zato je potrebna znatno povećana opreznost svih sudionika u prometu. Poseban oprez bitan je u samom centru, gdje nakon  ukinuća granične kontrole, dosta vozača koji prolaze kroz mjesto, baš i ne smanjuju previše brzinu. Nadamo se da će i naša policija na to posebno obratiti pažnju kako bi sve proteklo u najboljem redu i kako bi djeci školska godina započela sa radošću i veseljem.

 

Poželimo svim učenicima, nastavnicima, a normalno i roditeljima uspješnu novu školsku godinu.