ŠTRUKOVČANI KREĆU U POTPISIVANJE PETICIJE

Dosadašnji MO Štrukovec na čelu sa Ivanom Vršićem kreće ovaj vikend u akciju sakupljanja potpisa za Peticiju o  zabrani prometa vozila težine  više od 7,5 tona kroz sva naselja na relaciji  M. Središće – Čakovec.

Za skupljanje potpisa pokušati će angažirati i mještane svih naselja na spomenutoj dionici.  S obzirom na sve težu situaciju i na sve veći dnevni promet , a kako do sada još uvijek taj problem nije riješen za mišljenje o toj akciji upitali smo gradonačelnika M. Središća Dražena Srpaka.

 

„Prikupljanje potpisa za peticiju sasvim je legitimna akcija ugroženih ljudi i ja je svakako podržavam. Ono što je bitno istaći o tom problemu je  slijedeće. Nakon puno mojih intervencija što pismenim putem  što direktnim razgovorima sa odgovornim ljudima u Zagrebu  , Hrvatske ceste  krenule su u  javnu nabavu za izradu studije izvodljivosti mosta, zaobilaznice i i prema informacijama koje zasad imam i brze ceste prema Čakovcu.

 

To su prvi dokumenti koji su potrebni za daljnje projektiranje. Tek nakon izrade svih tih dokumenata moguće je dobivanje novaca za projekt od strane EU.  Treba još reći da je u toku i izrada idejnog rješenja mosta , zaobilaznice u suradnji sa Općinom Lendava, uz  sufinanciranje Međimurske županije.“

 

(Z. Rihtarec)