STRAVIČNO!!! Psi ubojice u Murskom Središću zaklali desetak ovaca, više ih teško ranili i napali oca vlasnika OPG-a!

Čopor pasa ubojica već više dana provodi u Murskom Središću stravičan teror pri kojem kolje ovce i napada ljude. Njihova krvoločnost je zastrašujuća pa pokolje vrše po danu i nasrću na ljude koji ih žele otjerati kako bi zaštitili svoju imovinu. Jučer smo razgovarali s Anđelkom Jurakom, ocem vlasnika OPG-a „Mario Jurak“. Evo što nam je rekao:

„Prije pet dana primijetio sam da je jedna ovca zaklana, druga teško povrijeđena, ali je na sreću preživjela, dok su tri nestale. Jednu sam našao na cesti dok su se dvije sakrile i na večer vratile. Normalno da sam pozvao policiju kojoj sam sve prijavio. Prije dva dana došao sam na ranč i naišao na pse. Uzeo sam neku batinu i pokušao ih rastjerati, ali su me napali i skoro izgrizli. Tada sam na njih počeo bacati kamenje i oni su se povukli. Našao sam tri mrtva janjca, četiri izgrižena i tri jako ranjena za koje ne znam hoće li preživjeti. Dva još ne mogu pronaći. Psi su mi ukupno zaklali 12 ovaca i dvije starije ovce. Jučer su bile dvije mrtve, a za one ranjene sigurno nema spasa. Ako računate da jedna ovca vrijedi 150 eura, a one starije, rasplodne i više, za sada je šteta oko dvije tisuća eura. Danas treba doći komunalni redar kako bi sve to evidentirao.

Sada posebno molim građane, ako je netko prepoznao kojeg psa da javi ime vlasnika policiji, a to može učiniti i anonimno“, završio je vidno potresen Anđelko Jurak.

Nadamo se da će psi ubojice biti brzo pronađeni i eliminirani jer postoji realna opasnost da nakon ovaca počnu napadati i ljude.

(R. Tomanić, foto: A. Jurak)