Stotinjak članova Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora okupilo se u Čakovcu

Stotinjak članova Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora okupilo se u Čakovcu i odalo počast poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata

U organizaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora od 25. do 27. veljače održavaju se „Dani logoraša“ u Čakovcu. Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Perivoju Zrinskih odana je počast onima koji su položili svoj život za Domovinu, a obilježavanju su nazočili župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predstavnici braniteljskih udruga s područja Međimurske županije i Policijske uprave međimurske.

Dani logoraša u Međimurju su okupili stotinjak članova Društva, a program je započeo u petak edukativnom radionicom dr. Božidara Popovića. Nakon odavanja počasti u subotu je održana skupština Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora. Sudionici skupa u okviru posjeta našoj županiji razgledat će muzej nematerijalne baštine Riznicu Međimurja i obići Međimurje.

Služba za poslove župana