STJEPAN MAĐARIĆ NEOBIČNIM POKLONOM OBRADOVAO UNUKE

U našem kraju počele su berbe v goricaj, ali i doma na brajdama. Mi smo jučer posjetili jednu takvu u Murskom Središću kod gospodina Stjepana Mađarića u ulici Matije Gupca. Bila je to klasična berba na brajdama, gdje su se okupili svi od obitelji, rodbine, prijatelja, a deda Stjepan je bio najsretniji jer su  mu na ispomoć došli unuci Erik i Jakov.

Stjepan je kao pravi deda pripremio iznenađenje za svoje unučiće kako im kod njega ne bi bilo dosadno, te im je sagradio prekrasnu kućicu. Puno ljubavi i truda  uložio je deda Stjepan u njezinu izgradnju i zato mu se lice ozari, a oči zasuze, kad vidi kako  njegovi unučići uživaju u plodu njegova rada. Kućica je stvarno lijepo napravljena, iscrtana likovima štrumfova, što još više privlači mališane. Lijepo i za svaku pohvalu, a deda, sav ponosan, samo se smješka ispod širokog brka.

.Deda Stjepane svaka ti čast !

Kako na domaćoj berbi brajdi ne bi izostala dobra klopa, za to se pobrinuo gospodin Ivan Zrna, čiji bograč i gulaš smo već kušali na Gradskom kotliću.

Lijepo je vidjeti da se kod nas, iako neki misle da smo već čisto  urbana sredina, još uvijek gaje ti stari, lijepi običaji. Normalno, berba će završiti sa prešanjem, pa  će se na kraju sigurno čuti i pjesma iz Stjepanova dvorišta.

 

                                                                                                Tekst i foto: Zlatko Rihtarec