Stela Boj: Može li tko pomoći zlostavljanim i zanemarenim psima u Peklenici?

Ne znam kome bi se već obratila pa pišem vama. Zvala sam prije dva tjedna našeg komunalnog redara grada Mursko Središće za kojeg mislim da nije još ništa poduzeo u vezi ovoga što ću vam sada napisati.

Ja to zanemariti ne mogu, a niti neću. Jedan moj susjed u Peklenici ima dva psa koji su zatvoreni u prljavom prostoru punom izmeta još od prošle godine, koji nitko ne čisti i ne mari za to. Susjedi kažu da im uopće ne daju hranu, a kako to izgleda vidi se iz priloženih fotografija.

Stariji pas ima demodikozu kože pa gubi dlaku po cijelom tijelu. Nije cijepljen, pun je parazita, buha, krpelja i grinja. Ima rane po cijelom tijelu, stalno se češka, muči se jako, voda u ljeti im zna biti zelena jer je nitko ne mijenja.  Vlasnik je možda bolestan, ali to ne znači da se tako može odnositi prema živom biću koje nije ništa skrivilo.

To su zanemareni psi koji si ne mogu pomoći sami , ali im zato mi možemo, ako poduzmemo nešto. Pišem vam iz razloga jer očito moje upozorenje komunalnom redaru nije pomoglo i htjela bih da se to objavi iz razloga da će se onda više mariti za takve životinje, a ima ih sigurno puno u našoj lijepoj Hrvatskoj.

Mene boli dok gledam to svaki dan, dok sam sa svojim psom u šetnji. Zvala sam i azil za životinje u Čakovcu i Bioinstitut, a oni su mi rekli da nemaju ovlasti uzeti pse.

Hvala vam na objavi i nadam se da će to možda pomoći tim nedužnim životinjicama.

P.S. Fotografije drugog psa nisam mogla snimiti jer onemoćao i bolestan leži u kućici.

Stela Boj, Peklenica