Stanislav Stojko: Na provjeru zdravlja trebali bi dolaziti i mlađi od 50 godina!

Svakog prvog utorka u mjesecu Klub dijabetičara Mursko Središće vrši u zgradi TIC-a (bivša autobusna postaja) provjeru zdravlja svojim članovima, ali i svim drugim građanima koji žele provjeriti razinu šećera u krvi, iznos masnoća i triglicerida te izmjeriti krvni tlak, a od prošle godine zahvaljujući posebnom tlakomjeru, mogu otkriti i rizik od moždanog udara.

Kako je bilo ovog utorka rekao nam je u kraćem razgovoru predsjednik Kluba Stanislav Stojko.

„ Što se tiče odaziva mogli bi biti zadovoljni jer je oko 40 ljudi došlo na provjeru no svi su oni bili stariji od 50 godina, što je za svaku pohvalu, ali moram napomenuti da bi se ovim mjerenjima trebali puno više odazivati i mlađi jer bolest ne pita za godine. Zbog vremenskih uvjeta naša mjerenja koja obavljamo i u prigradskim naseljima nećemo moći održati prije proljeća jer vrlo osjetljiva aparatura koju posjedujemo zahtijeva minimum 18 C u prostoriji i vanjsku temperaturu od bar 10 C. Posebno je na to osjetljiv aparat s kojim mjerimo razinu masnoća i triglicerida.

Još jedanput bih htio pozvati sve građane da svoje zdravlje shvate ozbiljno, da dođu kod nas na provjeru, jer mi smo tu zbog njih i sve ovo radimo zbog njih kako bi oni mogli na vrijeme  uočiti probleme u svojem zdravlju za koje možda i nisu svjesni da postoje.”

(rt, foto A. Jurak)