STANICA za tehnički pregled vozila u Murskom Središću: Ikona, Ivek odlazi u više nego zasluženu mirovinu

Svojim radom, marnošću i iznad svega ljudskim odnosom prema korisnicima usluga i zaposlenicima, postali ste središćanska legenda i ovom prilikom mi ovdje nazočni zahvaljujemo Vam na svemu što ste učinili za sve brojne korisnike usluga Stanice za tehnički pregled vozila u Murskom Središću (STP), rekli su uzvanici i gosti na jučerašnjem (petak, 27. studeni 2020.) oproštajnom domjenku koji je u prostorijama Poslovnog centra Auto-Stop u Murskom Središću priredio Ivan Jambrošić obznanivši kako odlazi u mirovinu.

Među zaposlenicima i korisnicima usluga ove stanice Jambrošić je znan i prepoznatljiv po imenu Ivek koji je tijekom 19-godišnjeg rada u Murskom Središću uistinu postao omiljen od svih, pa i onih koje je po nekoliko puta ‘rušio na tehničkom’ te je tako postao ikona najsjevernijeg hrvatskog grada premda živi u Dekanovcu.

Jambrošić je u STP Mursko Središće od prvih dana 2002. godine njezin voditelj i njegov rad nije obilježen niti najmanjim ‘ekscesom,’ i upravo je to njegova vrlina koja ga čini ovime što su o njemu kazali dionici sinoćnjeg skupa na kojem su i kapnule suze i to muškaraca zbog rastanka s čovjekom kojem su uvijek mogli pristupiti i vjerovati mu. – Znate, lako je vozilima, ona su samo stvar ili predmet, puno je teže  s ljudima, koji si umisle kako oni znaju više od nas i tu zna doći do ‘iskrenja’ međutim mi kao profesionalci iznalazimo načina da nesuglasice riješimo, na kraju u korist dobroga, rekao je za portal MURALIST Ivek i zahvalio na iskrenoj i profesionalnoj suradnji i poštovanju profesije i čovječnosti tijekom skoro 20 godina.

Iveku je zahvalio i poželio ugodne umirovljeničke dane i središćanski gradonačelnik Dražen Srpak, kao i direktor tvrtke Tekeli projekt inženjering (TPI Mursko Središće) Igor Tekeli, te Zvonimir Kralj, Stanko Bogdan vlasnik tvrtke Bogdan pigmenti iz Hlapičine, Sandi Koprivec vlasnik firme Auto Sandi iz Svetog Martina na Muri, kao česti korisnici usluga za pregled poslovnih i gospodarskih vozila STP Mursko Središće. Svi oni izrazili su želju da Ivek ponekad dođe u STP u Murskom Središću, kako bi osjetili duh ‘legende koja živi’.

Ugodno druženje i oproštaj od Iveka osmislila je i oživotvorila sveprisutna i živahna Željka Blagus koja s Ivekom radi isto tako od samih početaka rada STP u Murskom Središću. Na druženju su bili Davor, Mario i Marin Ivekovi suradnici i nasljednici koji ulijevaju povjerenje i snaže ‘vjeru’ kako će STP u Murskom Središću i nakon Iveka biti dobro stručno, poslovno i uljudno vođena. MURALIST isto tako zahvaljuje Iveku za ‘bogatsvo’ središćanske gospodarske i ljudske slike i želi krasne umirovljeničke dane!!!

(tekst i foto: Stjepan Mesarić)