SRPAK URUČIO ZADRAVCU KLJUČEVE VATROGASNOG VOZILA

Treći dio današnje proslave obilježavanja Dana Pobjede i domovinske zahvalnosti, nakon Svete mise i polaganja vijenaca kod spomenika Piramide, odvijao se na gradskoj šetnici uz Muru. Ispred prostorija moto kluba Miners bili su postavljeni stolovi sa raznovrsnim pićima, članice Udruge žena Peklenice pekle su izvrsne langoše na koje se isplatilo čekati u redu, međimurski vinari predstavili su svoja vina uz besplatnu degustaciju, a tamburaši su neumorno svirali i zabavljali mnoštvo koje se okupilo.

 

Ipak, glavna točka ovog dijela programa bilo je predstavljanje novog navalnog vatrogasnog vozila DVD-a Mursko Središće. Vozilo je vrijedno 200 000 kuna i vatrogasci su ga kupili od novaca koje su zaradili radeći neke poslove za INA-u.

 

Malu pomoć opremanju vozila dao je i Grad koji je nabavio motornu pilu, agregat i potopne pumpe. Sa ovim vozilom mogu se gasiti sve vrste požara, mogu ga voziti vozači sa B kategorijom, što do sada nije bio slučaj, a pristupačno je svim vrstama prolaza i gotovo profesionalno opremljeno.

 Ključeve vozila predsjedniku DVD-a Juraju Zadravcu uručio je gradonačelnik Dražen Srpak koji je u svom obraćanju rekao:

 

 „Ove ključeve uručujem vam simbolično jer ste vozilo sami kupili. Nadam se da će ono biti od velike pomoći u vašim intervencijama za koje bi bilo bolje da ih nema. Pozdravljam branitelje i čestitam im njihov dan, kao i pripadnike policije i sve ovdje prisutne. Drago mi je što ste se okupili u ovako velikom broju, međutim vidim da ovdje nema nekih koji bi morali biti nazočni, ako ne zbog drugoga onda zbog svojeg položaja u Gradu. Lako je sa strane kritizirati, a kad se treba pokazati onda ih nema. Danas slavimo veliku pobjedu izvojevanu u Oluji za koju su živote dali i neki naši mještani. Vremena su teška i na nama je da to prebrodimo. Kako će Hrvatska izgledati za 20 godina ovisi o tome kako ćemo se danas ponašati, a nadam se da će biti zemlja sretnih i zadovoljnih ljudi.“

 

U kratkom razgovoru predsjednik DVD-a Juraj Zadravec nam je rekao:

„Izuzetno sam zadovoljan sa novim vozilom koje nas je pomaknulo za stepenicu naprijed. Sada smo potpuno mobilni i spremni intervenirati u bilo kojoj situaciji. Posebno bih se zahvalio zapovjedniku Miljenku Palnecu, dozapovjedniku Petru Kraljiću, kao i članovima Upravnog odbora Kristijanu Novaku, Patriku Vrbaniću i Marku Žgancu koji su dali veliki doprinos svemu ovome. Zahvaljujem se i svima ostalima. Pogotovo mlađim članovima, koji svoje obaveze shvaćaju vrlo ozbiljno i odgovorno. Lako je biti predsjednik ovakve ekipe. Ključevi koje sam primio neće dugo biti kod mene jer ću ih odmah sada uručiti zapovjedniku Miljenku Palnecu“

 

                                                     (R. Tomanić, foto Anđelko Jurak, R. Tomanić)