SRPAK U ZAGREBU ZATRAŽIO DA SE ODMAH ZABRANI TRANZITNI TERETNI PROMET KROZ MURSKO SREDIŠĆE

Nazire li se rješenje prometnog problema u Murskom Središću?

U četvrtak, 27.10.2016. godine, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak  bio je Zagrebu u Hrvatskim cestama na radnom sastanku sa direktorom sektora g. Josip Škorićem. Tema radnog sastanka je bila neodrživo stanje teretnog prometa u gradu Mursko Središće,a također i državnom cestom D 209 do Čakovca. Gradonačelnik je iznio ogorčenje građana i svoje osobno sa svim poteškoćama i problemima koje donosi 500 do 600 teretnih vozila koja prolaze centrom grada i glavnom gradskom prometnicom svakodnevno. U tom cilju dogovoreno je hitno postavljanje pokazivača brzine u na glavnoj prometnici i u gradskom naselju Štrukovec, a što je već i trebalo biti ali zbog raznih proceduralnih problema nije bilo moguće.

Gradonačelnik je izvješten da je gotova  Prometna studija smještaja zaobilaznice i novog mosta u prostor,a prići će se izradi Studije izvodljivosti i Studije utjecaja na okoliš ,a što su preduvjeti za izradu projektne dokumentacije i pravno imovinskih poslova.

Gradonačelnik je pozvao da grad u najskorijem vremenu posjete direkcija Hrvatskih cesta i ministar pomorstva, prometa i infrastrukture g Oleg Butković, a što je i obećano kako bi se na licu mjesta problem i sagledao i kako bi se žurno prišlo njegovom rješavanju  kako bi ljudi koji žive uz glavnu prometnicu mogli normalno živjeti u svojim kućama i  kako bi se sigurnost građana dovela u zadovoljavajuću razinu.

Gradonačelnik je ponovno zatražio da se odmah donese odluka o zabrani tranzitnog teretnog prometa i da se takav teretni promet odmah preusmjeri na auto ceste. O tome postoji odluka Gradskog vijeća,a Hrvatske ceste su već u veljači ove godine dale pozitivno mišljenje,te se nadamo da će ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture ubrzo donijeti takvu odluku. To je brza moguća mjera za smirivanje prometa, a konačno rješenje je isključivo brza cesta Čakovec –Mursko Središće i novi most sa zaobilaznicom grada i na tome će Grad Mursko Središće bez rezerve inzistirati. (rt)

slika-2

0102

03

04

05

06