SREDIŠĆANSKO GROBLJE – RAZBIJEN ROMSKI SPOMENIK, RASPADA SE POSTOLJE KRIŽNOG DRVA, KANTE ZA OTPAD

U današnjoj šetnji središćanskim grobljem primijetili smo nekoliko stvari koje su nam „upale u oko“ te smo ih zabilježili.

 

Prva od njih je razbijeni romski spomenik koji tako leži već desetak dana. Komunalni radnik zadužen za groblje rekao nam je da je o tome obaviješten Grad kao i vlasnici koji do sada nisu reagirali. Pretpostavka je da se radi o međusobnom romskom obračunu i sređivanju nekih njihovih računa. Ostali romski grobovi i spomenici su netaknuti.

 

Postolje križnog drva kod stare kapure opasno je počelo pucati i raspadati se pa mu je potrebna hitna sanacija. Muralist doznaje da su u svezi s tim već poduzete pripremne radnje te će se to ubrzo popraviti.

Također smo zamoljeni da građane upozorimo da otpad bacaju u za to predviđene kante. Od njih pet dvije su za smeće, dvije za svijeće, a jedna za poklopce lampiona. Na svakoj kanti bilo je označeno za što služi, međutim kiše su odnijele zalijepljene papire, pa se sada stvarno ne vidi njihova namjena. Komunalni radnik će ih već danas označiti vodootpornim flomasterom pa ne bi trebalo biti problema u njihovom korištenju, ukoliko će se građani toga pridržavati. (R. Tomanić)