SREDIŠĆANSKI PARADOKS – STANARI PLAĆAJU GRADU KOŠNJU MURALOVE TRAVE

Na početku napominjemo da ovaj članak nije usmjeren protiv nikoga, nego samo želimo javnost upoznati s jednom zanimljivom situacijom koja se već duže vrijeme odvija u centru Murskog Središća.

Radi se o stanarima stambene zgrade na trgu Braće Radić smještene između dječjeg vrtića „Maslačak“ i župne crkve. Njihovi stanovi nekada su pripadali propalom poduzeću „Mural“ koje je nastalo nakon zatvaranja „Međimurskih ugljenokopa“, a danas na tim prostorima egzistira firma „Team“ sa svojim turističkim kompleksom „Cimper“.

Dakle, stanove su sadašnji vlasnici otkupili i tu nije ništa sporno. Radi se naime o zemljištu oko jednog dijela zgrade koje je pretvoreno u travnatu površinu i proteže se do ruba ceste pa je taj dio potrebno održavati, odnosno kositi. I tu su nastali problemi koji traju do danas, a jedan od stanara gospodin Mladen Kontrec o tome nam je rekao sljedeće:

„Problem je u tome što našoj zgradi pripada samo jedan metar površine oko nje, dok se sve ostalo vodi na propali „Mural“ i zbog toga su se stvari zakomplicirale. Travnatu površinu potrebno je kositi i na početku smo to radili mi na naš trošak. Benzin smo plaćali svi i kosili prema rasporedu. Kasnije smo se obratili Gradu sa zahtjevom da njegove komunalne službe preuzmu taj posao jer i onako kose sve susjedne površine u njegovom vlasništvu. Grad je to odbio raditi na svoj trošak te smo pristali na kompromis. Sada mi zajednički Gradu plaćamo košnju trave na površini koja nije naša, a ni gradska.“

 

Tako stanari sada plaćaju Gradu za nešto što nije njihovo, a Grad kosi nešto što nije njegovo, no bitno je da se taj dio održava jer „pokošeno“ stanje doprinosi ljepšem izgledu samog centra Murskog Središća.

(tekst i foto R. Tomanić)

SAM_2404

SAM_2407

SAM_2409