SREDIŠĆANSKI BRANITELJI PRIPREMAJU SE ZA PROSLAVU OSLOBOĐENJA MEĐIMURJA OD JNA

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Murskog Središća održala je u petak 12.09.2014. sastanak povodom predstojećeg obilježavanja obljetnice oslobođenja Međimurja 1991. Proslava će se održati u srijedu 17. rujna. Početi će na aerodromu u Pribislavcu gdje će u 17 sati biti otkrivanje muzejskog postava na otvorenom zrakoplova MIG-21 koji je dopremljen u dijelovima. Nakon montaže krila i bojenja poslužiti će kao glavna atrakcija ratnog muzeja na otvorenom za nadolazeći Dan oslobođenja Međimurja od JNA.

 

Zatim će u 17,45 sati u Čakovcu biti polaganje vijenaca ispred Spomen zida poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iz Međimurja. U 18 sati u Katoličkom domu održati će se svečana akademija sa prigodnim domjenkom kojoj će nazočiti predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Ivo Josipović.

Branitelji su također razgovarali o paljenju svijeća svojim poginulim suborcima, a također povodom ove obljetnice. Sastanku koji je vodio predsjednik Tihomir Okreša prisustvovalo je 15 članova udruge.

 

                                                                 (R. Tomanić, foto Anđelko Jurak, J.Š.)