SREDIŠĆANSKI BRANITELJI KUHALI NA MARTINJU U SV. MARTINU NA MURI

Najveća proslava „Martinja“ u Međimurju održava se, a gdje bi drugdje, nego u Svetom Martinu na Muri. Ove godine ono je spektakularnije od prošlih samim time što uz standardne programe i sudionike ovaj puta nastupaju brojne estradne zvijezde kao Tereza Kesovija, Alka Vuica, Nives Celzijus, Trio Gušti, Željko Grahovac, Gordana Lach i drugi. Voditelj programa je popularni zagorec Davor Dretar-Drele.

Sama proslava „Martinja“ počela je u petak 07.11. i trajati će do četvrtka 13.11., a u sklopu nje obilježiti će se i Dan općine 11. studenog kada martinčani slave svog nebeskog zaštitnika Svetog Martina. Svetu misu voditi će varaždinski biskup Josip Mrzljak i gornjomeđimurski dekan msgr.  Leonard Logožar.

Jučer je kao dio programa održano Natjecanje u kuhanju vinskog gulaša u čijem spremanju su se okušale mnogobrojne ekipe, a među njima i ekipa središćanskih branitelja. Pobjedu su odnijeli susjedi Slovenci, drugi su bili svetomartinski vatrogasci, a treći policajci. Proslavi je prisustvovao Međimurski župan Matija Posavec, koji je uživao u programu u pratnji svog domaćina načelnika općine Sveti Martin na Muri Franje Makovca.

 

                                                                                     (Anđelko Jurak)