SREDIŠĆANCIMA SE MAMIĆI NISU UKAZALI!

Braća Zdravko i Zoran Mamić uhićena su danas oko 12,45 sati na graničnom prijelazu Goričan. Iako su se jučer oglušili na poziv policije i u priopćenju istaknuli da se vraćaju tek u nedjelju, danas su ipak krenuli na put za Zagreb. Zaustavljeni su na granici i privedeni od strane hrvatske policije, a s njima su bili njihovi odvjetnici Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Ovu vijest prenijeli su svi hrvatski mediji pa je tako njenim objavljivanjem prvi dio trakavice ili cirkusa oko braće Mamić završen. U cijelu tu priču bilo je, ni krivo ni dužno, upleteno i Mursko Središće jer se jučer na svim portalima vrtjela informacija da će Mamići biti uhićeni u našem gradu na bivšem carinskom prijelazu, gdje su se trebali sastati i posavjetovati sa svojim odvjetnicima i odlučiti o daljnjim potezima.

Da bi se nešto od toga moglo dogoditi svjedočili smo već u četvrtak na večer i u noći kada je primijećena veća aktivnost policije u centru grada, a i u petak prije podne. Inače uvijek slobodno parkiralište kod carinskog terminala bilo je zatvoreno i tamo su policajci u civilu uljudno molili građane da parkirališno mjesto potraže negdje drugdje, jer sprema se neka akcija.

Kako su se jučer informacije o njihovom dolasku mijenjale iz sata u sat, tako se mijenjala i situacija ispred carinskog prijelaza. Inače pust grad koji se pržio na +30 odjednom je oživio. Radoznali kibici naoružani mobitelima htjeli su snimiti povijesnu fotografiju uhićenja braće Mamić pa su zauzeli mjesta na terasama kafića u centru grada i čekali ukazanje. Bilo je tu i profesionalaca, fotografa i snimatelja raznih medija koji su već postavili svoje tronošce ispred „Vurija“. Oko 18 sati objavljeno je da su Mamići odustali od povratka u Hrvatsku, da će se vratiti u nedjelju zajedno sa momčadi Dinama, pa se nestrpljivo društvo počelo razilaziti.

Tako je Mursko Središće izgubilo mogućnost da se danas u svim medijima pojavi kao udarna vijest, a ta čast pripala je Goričanu. Mamići nisu „pali“ kod nas, ali su zaustavljeni u Međimurju te sprovedeni u Zagreb na daljnja ispitivanja.

(rt, foto T.T. i fotomontaža)

IMG_5234