SREDIŠĆANCI RAZOČARALI U BRIZI ZA SVOJE ZDRAVLJE

Jučer je u prostorijama vatrogasnog doma Udruga dijabetičara Mursko Središće  organizirala predavanje „Kako pravilnom prehranom spriječiti šećernu bolest“ koje je održala doktorica znanosti i endokrinolog gospođa Marina Gradišer. Isto tako svim prisutnim građanima izmjerena je razina šećera, masnoće i triglicerida kao i krvni tlak. Vrlo malo građana odazvalo se ovoj hvalevrijednoj akciji ,a u svojoj izjavi predsjednik Udruge gospodin Stanislav Stojko nam je rekao:

„Doktorica Gradišer održala je odlično predavanje s kojim su svi prisutni bili vrlo zadovoljni, no ja sam nezadovoljan ljudima jer ih je došlo samo 10% onih koji inače dolaze i koji su mi obećali doći. Ne znam razlog tome no doktorica je obećala da će ponovo doći, ali je naglasila da u tom slučaju mora biti prisutno znatno više ljudi. Udruga dijabetičara Mursko Središće inače svaki prvi utorak u mjesecu organizira sva ta mjerenja u prostorijama bivše autobusne postaje između osam i deset satu ujutro i svako tko želi može tamo doći i provjeriti svoje zdravstveno stanje“

 

Zašto se građani nisu odazvali? Da li zbog nebrige za svoje zdravlje, lijepog vremena ili proljetnih radova, nije bitno. Ipak se tu radi o njima i o njihovom zdravlju kojem bi trebali pridavati više pažnje dok ne postane prekasno. Sve ovo je netko morao organizirati, doktorica je odvojila svoje slobodno vrijeme i došla iz Čakovca dok je Grad dao ne mala financijska sredstva za potreban pribor. Ostaje nam samo da konstatiramo i ponadamo se da će drugi put, ako do njega dođe, biti bolje. (tekst i foto Tin Tomanić)