SREDIŠĆANCI POLOŽILI ISPITE NA RADIONICI „OŽIVLJAVANJE U ZAJEDNICI“

Radionica „Oživljavanje u zajednici“ održana je jučer (26.02.2015.) u prostorijama Srednje škole Čakovec. Edukacija je bila namijenjena građanima koji su time dobili osnovnu informaciju o korištenju uređaja za automatsku vanjsku defibrilaciju. Jedan takav uređaj postavljen je i u Murskom Središću na zidu bivše autobusne postaje.

Za Grad Mursko Središće ispite za pružanje prve pomoći i oživljavanje položili su Maja Kramar, Jasmina Barat, Drago Belše i Bojan Bračko.

Radionica je priređena u suradnji Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i Srednje škole Čakovec, a prisustvovali su joj dr. Tomislav Novinščak, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, župan Matija Posavec, pomoćnica ministra zdravlja Dijana Cimera i Maja Grba-Buljević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu.

Sama radionica održana je u sklopu Nacionalnog programa Ministarstva zdravlja Pokreni srce-spasi život“, pri čemu je Međimurska županija kao najgušće naseljeno područje Hrvatske prepoznala važnost ovakve edukacije za svoju lokalnu zajednicu, te se pokazala kao pouzdan partner u osiguravanju zdravstvene zaštite i razvijanju novih zdravstvenih inicijativa. (rt, foto Z. Rihtarec, B. Bračko)

unnamed (1)

defib 2