SREDIŠĆANCI KRSTILI MOŠT U PREPUNOM GRADSKOM PARKU

Uz besplatno mlado i kuhano vino, besplatne kobasice i kolače danas su poslije podne Središćanci pretvarali mošt u vino. Mnogobrojni građani dobro su popunili gradski park tako da su neki program i ceremoniju pratili iz okolnih ulica. Tamburaški sastav, a kako bi se drugačije zvali nego „Sinovi Međimurja“ prašio je po žicama nemilosrdno i žestoko pa su dodatno ugrijali one koje nije moglo zagrijati kuhano vino koje je teklo u potocima.

Ipak najveće oduševljenje popraćeno sa dugim aplauzom, izazvali su mališani iz dječjeg vrtića „Maslačak“ koji su izveli splet međimurski kola i pokazali da je budućnost folklora u Murskom Središću osigurana.

Popularni Središćanac Garo preuzeo je i ovaj put ulogu biškupa koja mu nije strana te je zajedno sa svojim asistentima bio meštar glavne ceremonije ovogodišnjeg „Martinja v Središću“. Uvijek aktivno Društvo žena izvelo je prigodan humoristički skeč s kojim su nasmijali sve prisutne.

Ovoj nadasve uspjeloj priredbi prisustvovao je gradonačelnik Dražen Srpak sa suprugom i sveprisutni župnik Tomislav Antekolović koji ipak neće ostati bez posla jer Garo biškupske dužnosti obavlja samo honorarno.

Veselje je nastavljeno i poslije službenog programa, pretpostavljamo do isteka zaliha ića i pića. Sve pohvale organizatoru Gradu Mursko Središće i Turističkoj zajednici na zaista izvanredno organiziranoj fešti.

 

                                                              (R. Tomanić, foto Tin Tomanić)