Srećko Bogdan-Čeči Zajecov poseban gost večeras na promociji knjige u Čakovcu

Srećko Bogdan večeras će biti poseban gost Velimira Zajeca u Čakovcu. Podsjetimo, u Zgradi Scheier jedan od najvećih nogometaša Dinama danas u 19h ima promociju svoje biografije Zeko na kojoj će se okupljeni moći prisjetiti njegove bogate karijere.

Zajec rado ističe kako je upravo s Međimurcem Čečijem Bogdanom postigao sve svoje najveće uspjehe u igračkoj karijeri, od prvog naslova U21 prvaka Europe, preko legendarnog naslova iz 1982., ali i osvajanja Kupa Jugoslavije iz 1983.

Upravo u Zajecovoj biografiji opisano je i kako je Bogdan prije 40 godina na stadionu Zvezde podigao pehar pobjednika Kupa Jugoslavije kao kapetan Dinama, iako je Zajec bio u sastavu. Što se kapetanske trake tiče, Zajec ju je dobio u madmetanju s još još jednim Međimurcem, Dragom Vabecom.

Zato uopće ne treba sumnjati kako će večeras biti zanimljivo slušati priče Dinamovih legendi na promociji, a ulazak je slobodan za sve zainteresirane.

Nakon promocije predviđeno je i potpisivanje primjeraka knjige od samo Zajeca. Knjige će se moći kupiti na licu mjesta po promotivnim cijenama.

Knjiga “Zeko – biografija Velimira Zajeca” puštena je prije godinu dana u prodaju, a na 480 stranica kroz razgovore s 96 sugovornika i više od 100 arhivskih članaka, autor knjige Sanjin Španović ispričao je Zajecovu karijeru ne samo kao kapetana Dinama, već i onu kao igrača Panathinaikosa, te trenera i direktora ova dva kluba i otkrio brojne nepoznate detalje povezane i s brojnim hrvatskim i grčkim nogometnim legendama.

Također, u knjizi se nalazi i preko 150 fotografija od kojih brojne nisu nikad dosad viđene u javnosti. Knjiga je naišla i na brojne komplimente i pohvale ne samo brojnih čitatelja, već i Dinamovih igrača i trenera, novinara i književnih kritičara. (m)