SRAMOTA U MEĐIMURJU Jedan portal koji se predstavlja kao nezavisni čestitao rođendan Velikom vođi Matiji Posavcu

Stariji Međimurci sjećaju se vremena komunizma i Jugoslavije kada su svi mediji morali čestitati rođendan Josipu Brozu Titu kojem se nosila i štafeta, a samo ona je nedostajala ulizivačkom i dupeuvlakačkom članku u obliku rođendanske čestitke međimurskom županu Matiji Posavcu.

Tako bijedni članak odavno se nije pojavio u hrvatskim medijima, a u današnje doba može se pojaviti samo u Sjevernoj Koreji. Uz čestitku, ovaj je portal, u stilu kumrovečke političke škole, objavio i takve hvalospjeve županu od kojih je možda i njemu neugodno. Pišu da je najbolji, da je više napravio za Međimurje od svih dosadašnji župana (ne govore s čijim novcima) da je jednostavno supermen ili vanzemaljac čija će stranka na narednim izborima dobiti 5 saborskih zastupnika, da će biti jezičac na vagi prilikom sastavljanja Vlade, a možda će za sebe tražiti i premijersku fotelju.

Kako je drug Tito skuhao svinjsku glavu za svoju braću, tako, piše portal, župan međimurski radi 25 sati na dan kako bi prehranio svoje Međimurce, bar ono malo što još nije otišlo u druge države, u neki bolji život u kojima „nezavisni“ mediji ne čestitaju rođendane lokalnim čelnicima nego ih, ako je potrebno, žestoko napadaju.

No, prevelika je razlika između demokracije na zapadu i ove naše hrvatske. Danas se u Hrvatskoj naklonost medija koja graniči čak i s ludošću, što se vidi u Međimurju, kupuje velikim novcima, a njih naravno dijeli župan. Tako veliki novci Međimuraca završavaju u podaničkim medijima koji za uzvrat objavljuju ovakve bljutave čestitke.

(rt, foto: arhiva)