SPASIMO DARIJU KOJOJ JE OSTALO JOŠ NEKOLIKO DANA ŽIVOTA

Život 29-godišnje Darije Šimunov iz Zadra visi o niti jer zbog pogrešne dijagnoze i višegodišnjeg krivog liječenja, Dariji otkazuju bubrezi. Jedina šansa za život predstavlja joj skupa operacija na klinici Ragnitz u Grazu. Liječnici su 2006. godine pogriješili i Dariji dijagnosticirali multiplu sklerozu, iako je zapravo tada oboljela od neuroborelioze zbog koje njezin bubreg ne funkcionira kako treba. Darija je zatim 2009. godine pala, ozlijedila kralježnicu i od tada je nepokretna, na operaciju je tom prilikom čekala punih osam mjeseci.

 Inače, hrvatski liječnici u klinici Rebro su mladu ženu “otpisali”, no liječnički konzilij u klinici Ragnitz u Grazu je nakon pregleda dokumentacije ocijenio da za Dariju ima nade. Austrijski stručnjaci su spremni napraviti kompletnu dijagnostiku i ugraditi stentove u bubrežne kanale kako bi spriječili zatajenje zdravog bubrega koji Dariju drži na životu. “U ovih desetak dana od početka akcije koju smo pokrenuli na Facebooku i koncertom ‘Svi za Dariju’ u zadarskoj Sveučilišnoj crkvi ukupno je prikupljeno 56.000 kuna te Dariji do potrebitog iznosa od 20.000 EUR nedostaje još 100.000 kuna, a rok za to je svega 5 dana. Spasimo Darijin život svi zajedno!”, poručuju iz kampanje “Svi za Dariju!”, koja je pokrenula humanitarnu akciju kojom se prikupljaju sredstva za operaciju.

“Kako bismo u ovom vrlo kratkom roku omogućili Dariji da krajem tjedna bezbrižno otputuje u Graz na liječenje pokrenuli smo niz akcija u Zadru. Tako će ovog petka i subote, 14. i 15. studenog 2014. u vremenu od 9 do 14 sati na Narodnom trgu u Zadru ‘Volonterski centar Zadar’ i ‘Mame iz Zadra’ imati štand na kojem će se prodavati kolači i ručni radovi, sve bez određene cijene već na principu dobrovoljnih priloga, prihodi kojih su namijenjeni za Darijinu operaciju.

 

Ostale ljude plemenitih srca diljem Hrvatske pozivamo da se uključe u kampanju ‘Svi za Dariju!’ uplatom donacija u skladu sa svojim mogućnostima na račun otvoren na ime Darija Šimunov kod Raiffaisenbank Austria d.d., Zagreb, broj: IBAN: HR3424840083211151757 ili pak pozivom na humanitarni broj 060 930 930 koji nam je na našu zamolbu za pomoći u kampanji ustupila Zaklada ACM Stephanie iz Zadra. Ukoliko uplatu izvršavate iz inozemstva možete iskoristiti SWIFT/BIC kod: RZBHHR2X”, poručuju iz inicijative.