SPASILI MINERSE I GRADSKU UPRAVU

Četvrti i završni čin današnje proslave 19. obljetnice Vojno-redarstvene akcije Oluja u Murskom Središću odigrao se u prostorijama moto kluba Miners. Zbog neispravne plinske boce došlo je do curenja plina koji se zapalio, a požar se ubrzo proširio i na zgradu Gradske uprave koja se nalazi preko puta.

 

Odmah su obaviješteni vatrogasci DVD-a Mursko Središće koji brzo stižu na požarište. Provaljuju u prostoriju u kojoj se nalazila plinska boca, iznose je na travu i počinju zalijevati šmrkovima kako ne bi došlo do eksplozije. Vatra je u međuvremenu zahvatila i zgradu Gradske uprave te su svi zaposlenici evakuirani na sigurno. U pomoć središćanskim vatrogascima stižu kolege iz Peklenice i Križovca. Zajedničkim naporima uspijevaju ugasiti požar i na kraju pristupaju saniranju štete.

 

Ovaj opis vatrogasne vježbe dao je Rajko Bogdan koji je ovu akciju vodio i komentirao za prisutne građane. Sa njom je i završena proslava ovogodišnjeg Dana pobjede i domovinske zahvalnosti kao i Dana branitelja u Murskom Središću. (R. Tomanić, foto Anđelko Jurak)