Spašeni njemački turisti u znak zahvale na otoku Rabu organizirali prigodno druženje za svoje spasioce

Prošlog vikenda, točno godinu dana nakon nemilog događaja u kojem su jedna izvukli živu glavu, trojica od četvorice spašenih njemačkih državljana, s obiteljima ponovno su posjetili otok Rab te organizirali druženje u znak zahvalnosti za svoje spasioce

U sklopu projekta Ministarstva unutarnjih poslova “Sigurna turistička destinacija”, krajem lipnja prošle godine četvorica međimurskih interventnih policajaca na otoku Pagu pružala su ispomoć kolegama iz Policijske uprave ličko-senjske. U subotu, 24. lipnja 2023. godine hrabri međimurski plavci radili su u dnevnoj smjeni u Policijskoj postaji Novalja te nisu ni slutili što ih čeka toga dana. Očekivali su jedan uobičajen radni dan i ništa nije ukazivalo da će toga dana spašavati ljudske živote. No, upravo to se i dogodilo!

Naime, prošlo je godinu dana od nesretnog isplovljavanja četvorice njemačkih državljana s otoka Raba prema otoku Pagu. Prilikom noćnog povratka na otok Rab, digla se jaka bura i doživjeli su brodolom. Jedva su preživjeli, i to ponajviše zaslugom međimurskih policajaca Dalibora Turka, Dragutina Horvata, Mraka Jagića i Nenada Veselka koji su im prvi pristigli u pomoć te ih zajedno s pripadnicima HGSS-a iz Stanice Gospić, izvukli na sigurno.

Prošlog vikenda, točno godinu dana nakon nemilog događaja u kojem su jedva izvukli živu glavu, trojica od četvorice spašenih njemačkih državljana, s obiteljima ponovno su posjetili otok Rab te organizirali druženje u znak zahvalnosti za svoje spasioce. Bio je to emotivan susret kako za njih i njihove obitelji, tako i za policijske službenike te pripadnike HGSS-a. Sve su ih preplavile silne emocije, bilo je tu i suza te dugih zagrljaja.

Tijekom druženja prepričavali su se detalji nemilog događaja. Njemački turisti preživjeli su cijelu noć te sljedeće jutro, boraveći u uzburkanom moru, a pritom ih je na životu održavala silna želje da ponovno ugledaju i zagrle svoje najmilije. Spašeni njemački turisti posebno emotivno opisivali su trenutak kada su ugledali svoje spasioce, policijske službenike, i to u trenucima kada su se već gotovo pomirili sa sudbinom da im nema pomoći.

HVALA je bio česta riječ te večeri te je bila je ispisana na majicama koje su njemački državljani nosili u znak zahvale svojim spasiocima tijekom druženja. Takvi trenuci su dokaz i zahvala međimurskim policajcima da su odradili veliki “posao” te su pozvani na ponovni susret i sljedećih godina na datum “drugog rođendana” njemačkih državljana.

(tekst i foto: PU međimurska)