Snažno nevrijeme poharalo sjever Hrvatske: Poplavljeni podvožnjaci, vjetar i kiša rušili stabla…

Samo dva dana nakon snažnog nevremena, u noći s petka na subotu novo je snažno nevrijeme pogodilo sjeverozapadni dio Hrvatske. Stradala je javna rasvjeta, neki podvožnjaci su poplavljeni u potpunosti, a oštećeni su i automobili.

Grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je oko ponoći sjeverozapadni dio Hrvatske – dio Međimurske, Varaždinske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije, a puhao je jak vjetar i padala obilna kiša, izvijestilo je u subotu Ravnateljstvo civilne zaštite.

Vatrogasci su cijelu noć bili na terenu, otklanjajući posljedice. Vatrogasci uklanjaju drveće s prometnica. Promet je do daljnjeg obustavljen i preko koprivničkog podvožnjaka koji je poplavljen.

Stradao je i dio javne rasvjete, a na zgradu u Meštrovićevoj ulici je stablo palo na zgradu.

Palo 16 litara kiše

U Koprivnici je palo 16 litara kiše po metru četvornom, a u pojedinim selima kao što je primjerice Torčec, i više. Žurne službe su na terenu kako bi omogućile nesmetano odvijanje prometa.

Na području Bjelovara, Koprivnice i okolice te Đurđevca vatrogasci su imali tehničke intervencije uklanjanja stabala i granja s prometnica. Bilo je povremenih prekida električne energije.

Na području Varaždinske županije zabilježen je nestanak struje (na području općina Vinice i Klenovnik) te ispumpavanje vode u Dubovici.

Nevrijeme je oko tri sata zahvatilo i istočni dio Hrvatske. U Virovitičko-podravskoj županiji do četiri sata vatrogasci su imali desetak intervencija uklanjanja stabala i granja s prometnica.

Osječko-baranjskoj županiji također je bilo intervencija na uklanjanju granja s prometnica i prekida u opskrbi električnom energijom. Zbog srušenog stabla na cesti bila je manja prometna nesreća kod Čepina.

Na području Vukovarsko-srijemske županije također ima srušenih stabala i granja na prometnicama i prekida u isporuci električne energije.

Sve nadležne službe su na terenu ​i otklanjaju posljedice nevremena, izvijestilo je jutros Ravnateljstvo civilne zaštite.

Kako doznajemo od čitateljice iz Duge Ulice, nakon snažnog nevremena, oko 8:15 se vrijeme stabiliziralo. “Nema vjetra, pada lagana kiša”, rekla nam je čitateljica.

Bura na Jadranskoj magistrali

Zbog bure na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene, državnoj cesti DC99 čvor Križišće-Križišće i LC Kraljevica-čvor Križišće zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle, javlja HAK.

(izvor:  https://dnevnik.hr/, foto: e-podravina)