ŠMINKANJE I ULJEPŠAVANJE ZA DAN GRADA

 Uoči nadolazećih Dana Grada ionako aktivni radnici naše komunalne službe još su više prionuli poslu kako bi grad svim posjetiteljima izgledao čim privlačniji i uredniji.

Vidjela se aktivnost na sve strane. Kosila se trava u lučici pripremalo se sve za čišćenje same lučice koje će izvršiti po riječima komunalnog redara Drageca Belšeja članovi ŠRD ” Mura ”  u   popodnevnim satima . Treba očistiti nakupljeno granje i smeće koje pliva , a baš i ne daje prelijepi izgled.

Privode se završni radovi za otkrivanje skulpture poznatog čakovečkog kipara Mihaela Štebiha čije će otkrivanje biti u subotu u  10 sati  u samoj lučici.

 Primijetili smo da je na svakoom za to predviđenom mjestu zasađeno novo, svježe cvijeće. Veli Dragec Belše ima se još toga dosta urediti , ali sve će biti napravljeno na vrijeme dobro i kvalitetno.  Iako ih nema baš previše zaista se svojski trude  da posao obave čim bolje i na vrijeme. Stvarno za svaku pohvalu.

Po programu dana grada koji je započeo već 30.travnja uvodom u Dane Grada na Šuderki  nastavak slijedi u petak ujutro na parkiralištu uz šetnicu  gdje će biti besplatna vožnja kočijom te nastup dječjih vrtića uz oslikavanje samog parkirališta.

Popodne slijedi “Murski špancir” kod skele “Fusek” te šetnja po ” Napolitankama” i “Balatonu”  te druženje nakon šetnje kod skele.

Subota je puna događanja koja počinju već u 10,00 sati ujutro , a sva će se odvijati na šetnici i parkiralištu iz Muru.

 

Popodne na Športsko rekreacijskom centru “Zalešće”  uz pokroviteljstvo VMO Sitnice  održati će se natjecanje u lovu ribe udicom na plovak , da bi sve završilo taj dan u beach baru “Trska” zabavom  uz živu glazbu.

Nedjelja 11.svibnja u 10 sati predviđena  je Sveta misa za Grad u Župnoj crkvi M.Središće.

 

Dani Grada završavaju 14.svibnja u Pansionu “Ilonka” uz svečanu sjednicu Gradskog vijeća te kulturno umjetnički program uz nastup ženske vokalne grupe “Ftičice” i Tamburaške sekcije KUD-a  “Mura”.

 

Biti će predstavljena i knjiga  “Rječnik Murskog Središća “ naše sumještanke Grozdane Rob  te monodrama  “Dimnjačar”   u izvođenju poznatog našeg glumca Ljubomira Kerekeša.

Eto ukratko smo vam ukazali na dane koji su pred vama , a sam program odvijanja izvješen je na svim javnim mjestima u gradu. (Z. Rihtarec)