Slijedi li nakon ovoga i demoliranje obnovljenog javnog WC-a?

Grad Mursko Središće nije samo Grad prijatelj djece nego i grad kulture što pokazje na svim područjima ove djelatnosti. Obnovljeni Centar za kulturu „Rudar“ dao je veliki zamah kulturnim aktivnostima koje predvodi KUD Mura i njegova dramska sekcija, a u njemu su gostovale i najbolje hrvatske dramske grupe poput Kerekesh Teatra i druge.

Najveće zvijezde hrvatske estrade redoviti su gosti na manifestaciji Ljeto uz Muru, a sve te kulturne događaje prati na tisuće ljudi, dok se za pojedine predstave uvijek traži karta više što dokazuje veliko zanimanje, ali i ljubav prema kulturi koju Središćanci i ostali građani Grada Murskog Središća pokazuju svojim masovnim odazivom.

Ipak, ovaj kulturni grad ima i nekulturne pojedince, bolje reći huligane, koji svoj odgoj i svjetonazor zorno pokazuju svojim nedjelima, a zadnjih mjesec dana okomili su se na novoobnovljeni javni WC koji se nalazi na gradskoj tržnici u zgradi TIC-a. Da bi izgledao zaista impresivno u to je uloženo 80.000 kuna, a nakon obnove ne bi ga se posramio ni jedan europski grad.

No kako smo već rekli javni WC nije dugo izdržao da ne bi bio devastiran na nekoliko načina. Prvo su iz njega pokradeni ključevi iz svih vratiju tako da se korisnici nisu mogli zaključati, a tijekom jučerašnjeg dana ili noći posjetili su ga „kulturni djelatnici“ izvevši svoj performans koji građani jednostavno nisu mogli prepoznati kao umjetnički način izražavanja, nego na njihovu žalost kao neprimjeran i necivilizirani čin. Onako uz put su uništili i zasađeno cvijeće ispred zgrade kako bi objedinili svoje djelo.

Sve ovo možete vidjeti na fotografijama koje donosimo, a odmah možemo postaviti i pitanje što slijedi dalje? Ako će se ovi „kulturnjaci“ držati nekog redosljeda onda je to potpuno devastiranje i uništavanje inventara što bi u cijelosti zaokružilo ovu njihovu priču.

Nadamo se da do toga neće doći, nego će sve završiti na ovome, no u to nitko ne može biti siguran.

(R. Tomanić, foto: A. Jurak, GMS)