
U sklopu manifestacije Ljeto uz Muru održano je i natjecanje u pečenju tradicionalnih domaćih „proštenjskih kolača“. Natjecatelji su tako mogli pripremiti bilo koju vrstu kolača od kremastih, suhih, pogača, pita ili „zdiganih“. Svaki posjetitelj je trebao pripremiti i izložiti na ocjenjivanje i degustaciju 30 komada kolača, a tročlani žiri u sastavu Božice Hanc Rendarić, Marjane Breglec i Karoline Hrženjak imao je tešku zadaću odabrati najbolje kolače. Nagrađene je darivao gradonačelnik Dražen Srpak, a nagradu za 3. mjesto osvojila je Marina Hoblaj koja je ispekla Dubai kocke. Drugo je mjesto pripalo Luciju i Ingrid Matjašić za zlevanku, orehnjaču i makovnjaču, a prvo mjesto Tanji Franjo za Kokose u haljini od murskih kamenčića. Nagradu Termi Sveti Martin za najorginalniji i najmaštovitiji kolač dobila je Kirtana Janiška koja je ispekla zdrave Domino kocke. Nagrade su osigurali Grad Mursko Središće i Terme Sveti Martin.
(GMS)