ŠKOTI ODUŠEVLJENI SREDIŠĆEM, A POSEBNO ŠETNICOM !

Danas smo u našem gradu, na šetnici uz Muru, zatekli bračni par škotskih turista. Brzo smo se sprijateljili s njima i započeli razgovor na “tarzanskom” engleskom. Sva sreća da se pojavio gradonačelnik Dražen Srpak koji se upravo vraćao sa jednog službenog putovanja, a kako on odlično govori engleski, komunikacija je postala razumljiva.

Rekli su da biciklima putuju Europom, a u Mursko Središće stigli su iz Slovenije. “Lijep je ovo gradić, naročito centar. Ostalo još nismo stigli obići, ali i to ćemo učiniti. Ovako lijepu šetnicu uz prekrasnu rijeku Muru do sada nismo nigdje vidjeli. U vašem gradu nam je divno, ljudi su, sudeći prema vama, nevjerojatno ljubazni i žao nam je što uskoro moramo krenuti dalje.”

Kada su saznali da nam je prevoditelj sam gradonačelnik , skoro da nisu povjerovali, a kada im je on dao svoju vizitku obavezno su htjeli da se sa njime slikaju. Slikali su i oni sa svojim fotoaparatom sve ljepote našeg grada, a fotografija sa gradonačelnikom biti će im lijepa uspomena, jer ne vjeruju da će na svom putovanju doživjeti nešto slično.

Urednik Muralista dao im je adresu naše web stranice, pa će tako svojim prijateljima u Škotskoj imati što pokazati !