SKANDALOZNO ! ZAMP TRAŽI NAKNADU OD UDRUGE ŽENA PEKLENICE ZA DJEČJU PRIREDBU

Priredba koja je održana u Peklenici u sklopu proslave Dana Grada Mursko Središće i Majčinog dana dobiva jedan nevjerojatan završetak. Udruzi žena Peklenice koja je bila organizator, ZAMP je uputio dopis u kojem od njih traži da plate naknadu za pjesmice koje su izvodila djeca iz dječjeg vrtića i učenici osnovne škole.

U dopisu traže da poimenično nabroje sve pjesme koje su bile izvedene, podatke o broju gledatelja i eventualnoj zaradi ! To traže zato jer se priredba nije održala u vrtiću ili osnovnoj školi nego na javnom mjestu u Društvenom domu što prema njima podliježe plaćanju naknade za mala autorska prava.

Šokirane članice Udruge žena nazvale su ZAMP da vide o čemu se tu točno radi no oni su im samo potvrdili ono što su napisali u dopisu. Također su im kazali da su priredbu reklamirale putem plakata i javnih medija pa pretpostavljaju da su ostvarile i određenu zaradu.

Kao što smo već naveli priredba je bila posvećena majkama i Gradu za njihov dan, nije se naplaćivao ulaz, svi su nastupali dobrovoljno i besplatno. Učitelji i tete iz vrtića namučili su se da pripreme što bolji program, ulažući u to svoje slobodno vrijeme. I sad umjesto zahvale stiže im kazna od ZAMPA !

Takve priredbe održavale su se i prošlih godina na istom mjestu i do sada ništa u tome nije bilo sporno. Žene iz Peklenice žaliti će se na ovu odluku, a ako ne uspiju nadaju se da će troškove ZAMP-u podmiriti Grad Mursko Središće, jer one novca nemaju. (rt)

IMG_7712

IMG_7721

IMG_7719