Sjećanje na hrvatskog branitelja Međimurca Krešu Madića

Na današnji dan prije točno 29 godina stradao je hrvatski branitelj Krešo Madić. Tom prigodom odana mu je počast na grobu u Draškovcu i kod njegovog spomenika u Čukovcu.

Hrvatski branitelj Krešo Madić, u jednom od napada četnika, 26. kolovoza 1992. godine, na području Brodske Posavine ranjen je zadobivši prostrijel glave. Dva dana kasnije preminuo je od posljedica teškog ranjavanja.

Krešo Madić rođen je 4. ožujka 1972. godine u Čakovcu. Od rođenja živio je u Čukovcu, te polazio Osnovnu školu u Draškovcu od 1978. do 1986. godine. Svoje srednjoškolsko obrazovanje završava u Mariboru gdje je stekao zvanje kovinotokara. 1990. godine odlazi na odsluženje vojnog roka u Smederevo.

Krešo je bio je pripadnik 54. samostalnog bataljuna HV te je, s ostalim braniteljima, sudjelovao u obrani naše zemlje od napada agresora na našu Domovinu. Njegov zapovjednik odjeljenja Mladen Magdalenić danas je naglasio da je pokojni Krešo kao vrlo mlad branitelj sudjelovao sa 54. samostalnim bataljunom HV Čakovec na prvom oslobađanju Lipika 6.prosinca 1991.godine.

Krešo je sve do svoje smrti bio hrvatski branitelj. Majka Štefanija i sestra Miljenka ni 29 godina od smrti sina i brata ne mogu zaustaviti suze. Samo su istaknule da je ovaj dan za njih najbolniji dan svake godine od Krešine pogibije.

Obitelj pokojnog Kreše zahvaljuje se svima koji su došli i odali počast njihovom Kreši.

(Tekst i foto: Pavo Jazvić)