SERJONSKI SEJEM

Već duže vrijeme u  Murskom Središću svaki četvrtak sajmeni je dan pa smo odlučili  posjetiti ga i vidjeti što se sve može nabaviti i kupiti.

Malo nas je iznenadila dosta slaba sajmena ponuda, ali kako su nam rekli stalni prodavači na sajmu, to je za naše mjesto sasvim normalno, ne samo kada se radi o prodavačima već i samim kupcima.

Ipak   smo zamijetili uz standardnu  ponudu cvijeća,tekstilne robe, cipela ,svijeća, te raznih plastičnih proizvoda i gospođu sa domaćom proizvodnjom mliječnih proizvoda. Tako svaki četvrtak tu možete kupiti domaći kravski sir u različitim pakovanjima, slatki sir, sir turuš i vrhnje domaće fine kvalitete.

Inače na sajam dolaze i prodavači drva, zatim prodavači drvenih proizvoda iz Kotoribe kojih danas na žalost nije bilo. No tu su bili naši stalni prodavači, Branka sa svojom prodajom voća i povrća “Zeleni vrt”, Stanko sa svojom prodajom jaja i domaćih rezanaca, Ljiljana sa stalnom prodajom cvijeća i flanaca, te Boris sa svojim stalnim štandom cipela.

Sigurno da grad veličine Murskog Središća zaslužuje sajam veće posjećenosti no pitanje kako motivirati i prodavače pa tako i kupce, ostaje otvoreno.

I za kraj nemojmo zaboraviti i svakodnevnu pomudu u Kebabu sa odličnom hranom kod popularnog Drageca.

Nadamo se ipak da će ova hvalevrijedna i dobro organizirana ideja sajma, više saživjeti sa našim mještanima, te povećati broj prodavača i asortiman proizvoda na njemu.

Živi bili pa vidjeli !

                                                         

 

                                                                                                              Z. Rihtarec