SERJOJNSKI PRINC POSTAO ABRAHAM!

Pita li vas netko da li znate tko je Franjo Brodar mnogi ćete na to samo slegnuti ramenima, no doda li  vam tome i nadimak  Princ , to je već  sasvim druga stvar.  Princ, dugogodišnji boem serjojnskih ulica ove je subote u krugu svojih najmilijih proslavio 50. rođendan – Abraham.

 

01

01a

Mnogi Princa poznaju kao osobu koju su često mogli susretati na ulicama Središća, a u boemskom životu kakav je vodio normalno da je u sebi imao određene količine alkohola . No i u takvim situacijama Princ je bio omiljena osoba među svojim sumještanima. Svakako moramo spomenuti da je Princ bio glavni fotomodel središćanskom kroničaru Rajku Tomaniću u obilježavanju mnogih događaja u povijesti Središća , a te uspomene i slike Princ nam je sa radošću i ponosom pokazivao.

02

03

No život nosi svoje i na nesreću ili sreću prije četiri godine doživljava tešku prometnu nesreću u ulici Matije Gupca te samo velikom požrtvovnošću liječnika ostaje na životu. I od tada se mijenja njegov život. Zarekao se da više neće piti alkohol, povukao se na  obiteljsko imanje, tu živi i polako radi sa svojom hondicom, druži se sa svojim kokicama i najvećom prijateljicom kujom Luksom.

04

I kako godine neumitno idu tako je i on dogurao do  pet banki. Sestre  Nada , Fanika , Ruža te njegovi drugi živući najbliži šogor Kurt, bratić Stjepan, sestrične Marija,Terezija i Ruža  sa supruzima, nećaci i nećake, odlučili su mu za njegov okrugli 50. prirediti i priredili su prekrasnu proslavu.

05

Okupili su se svi i sjetili se prvo onih kojih više nema među njima, oca Franje i majke Ane, sestre Vere i šogora Rudija Kontreca.

Puno toga je očekivalo našeg samca Princa. Prvo mu se pismom javila nekadašnja ljubav striperica Mara čestitavši mu Abraham, da bi se zatim  na veliko njegovo iznenađenje pojavila na proslavi  otplesavši mu pravi striptiz ples od kojeg se naš Princ jedva oporavio popivši dvije čaše čiste domaće vode. Bilo je tu puno šale pjesme i smijeha , a  najveće iznenađenje tek je očekivalo Princa.

06

07

09

Kako ga njegove sekice više ne mogu gledati tako samog, nagovorile su Maru da ostane kod njega i lijepo je obukle u vjenčanicu te je odvele u njegove odaje da ga tamo lijepo dočeka prije spavanja. Kako je naš Princ prošao sa Marom ne znamo, ali znamo i na tome mu čestitamo da se ostavio pošasti alkohola koja ga je toliko godina mučila.

09a

Velike čestitke Princu od portala Muralist na njegovom pedesetom rođendanu uz želju da zadrži i dalje ovakav način života te doživi barem još isto toliko godina.

(tekst i foto Z. Rihtarec)

10

11

12

13

14

15

17

18

19

20