SDP 06. travnja diljem Međimurja i Hrvatske organizira akciju „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Hrvatske organizira u subotu, 06. travnja 2019., diljem Hrvatske, humanitarnu akciju pod nazivom „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“. Cilj akcije je, prigodnom prodajom tulipana – najdražeg Aninog cvijeta – prikupiti financijska sredstva za rad Zaklade Ana Rukavina i Registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a dao je proteklih godina velik doprinos razvoju Registra, a radujemo se i ovogodišnjoj akciji koju ćemo, na području Međimurske županije, provesti u vremenu od 9 do 12 sati i to na slijedećim lokacijama: u Čakovcu na Trgu Republike, u Prelogu na tržnici, u Murskom Središću na tržnici, te u Nedelišću ispred zgrade Općine.

Svjesni da se svatko od nas i naših bližnjih može naći na listi potrebitih, pozivamo naše građanke i građane da se uključe u akciju, te da kupnjom tulipana podrže djelovanje Zaklade Ana Rukavina i povećaju šanse za ozdravljenje oboljelima od leukemije i limfoma.

Savjet za zdravstvo i socijalnu politiku SDP-a Međimurske županije organizira javnozdravstvenu akciju u isto vrijeme, u subotu 6. travnja u vremenu od 9 do 12 sati na Trgu Republike u Čakovcu, povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja (7.travnja).

Geslo Svjetskog dana zdravlja 2018 – 2019.godine je „Univerzalna zdravstvena zaštita: svatko, svugdje“. Zdravstvene usluge trebaju biti dostupne svuda i svima jednako. Univerzalna zdravstvena zaštita ne obuhvaća samo liječenje pojedinca, već uključuje i aktivnosti za cijelu populaciju, kao što su nacionalni preventivni programi.

Ovom akcijom želimo upozoriti da je prevencija prvi i najvažniji korak u očuvanju zdravlja. Sprječavanje, rano otkrivanje i ispravno liječenje smanjuju rizik od komplikacija šećerne bolesti, debljine, povišenog krvnog tlaka, raka, srčanožilnih i drugih bolesti. Redovitom kontrolom i odgovornim ponašanjem prema sebi i svojem zdravlju pridonosimo kvaliteti života pojedinca, njegove obitelji, ali i društva u cjelini.

Liječnici i medicinsko osoblje bit će na raspolaganju za sva pitanja vezana uz očuvanje zdravlja i pravilne prehrane i pomoći vam savjetima, a tijekom akcije mjeriti će se glukoza u krvi i krvni tlak.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a Međimurske županije

Savjet za zdravstvo i socijalnu politiku SDP-a Međimurske županije