SASTAO SE STOŽER ZA ZAŠTITU I SPAŠAVANJE – AKTIVIRANA CIVILNA ZAŠTITA

Obavijest u svezi poduzetih radnji u cilju prevencije poplave rijeke Mure

u Murskom Središću, Hlapičini i Križovcu.

 

Poštovani.

 

         Temeljem dojave o nadolazećoj opasnosti od visokog vodostaja rijeke Mure, izdatoj od strane Državne uprave za zaštitu i spašavanje – područni ured Čakovec, dana 13.09.2014. godine (subota) u 12,00 sati u Murskom Središću gradonačelnik je sazvao sastanak Stožera zaštite i spašavanja te Zapovjedništva civilne zaštite Grada Mursko Središće, predstavnika dobrovoljnih vatrogasnih društava, komunalnog redarstva Grada i Policijske postaje Mursko Središće.

Na osnovu uvida u stanje vodostaja i u stanje šteta od izlijevanja oborinskih voda u ulicama Marka Kovača, Brezje, Kralja Zvonimira i Trg braće Radić, te predviđanja DUZS u cilju prevencije moguće i najavljene poplave rijeke Mure, odlučeno je službeno pozvati dio pripadnika Postrojbe civilne zaštite Grada Mursko Središće, za područje Murskog Središća. U suradnji sa poduzećem „Hrvatske vode“ dopremljene su vreće i pijesak, te već u 15,00 sati pripadnici Postrojbe Civilne zaštite i komunalni radnici Grada započinju sa punjenjem vreća pijeska i postavljanjem tzv. „zečjeg“ nasipa uz rijeku Muru u Murskom Središću, Hlapičini i Križovcu, u cilju zaštite ljudi, kuća i drugih materijalnih dobara od najavljene poplave, tj. visokog vodostaja za koji se predviđa da će u Murskom Središću doseći vrhunac tijekom noći sa nedjelje na ponedjeljak.

Tijekom noći i sljedećih dana pripadnici postrojbe DVD Mursko Središće, Križovec i Peklenica uz rijeku Muru i u svim naseljima na području Grada zbog opasnosti od izlijevanja oborinskih voda provoditi će dežurstva, te biti u stalnom kontaktu sa zapovjedništvom Stožera zaštite i spašavanja te Zapovjedništvom civilne zaštite Grada Mursko Središće, i temeljem navedenog obavještavamo građane da je situacija pod kontrolom i nema razloga za uzbunjivanje.

        

S poštovanjem.

GRADONAČELNIK:

 

Dražen Srpak