Sastanak na temu provedbe strateških projekata Grada Mursko Središće

Sastanak na temu provedbe strateških razvojnih programa Grada Mursko Središće s ciljem pronalaženja načina podizanja standarda i kvalitete života na viši nivo, održan je danas, 07. lipnja, u Gradskoj vijećnici Grada Mursko Središće na inicijativu gradonačelnika.  Dražen Srpak i župan Međimurske županije Matija Posavec sa suradnicima su razmotrili načine provođenja već ranije pokrenutih projekata.

Most i zaobilaznica, rekonstrukcija županijskih cesta, dogradnja škole i uvođenje jednosmjenske nastave, produženi boravak u osnovnoj školi, izgradnja nove policijske postaje, te otvaranje novih županijskih ureda samo su neki od projekata koje je gradonačelnik prezentirao na sastanku. Kako bi se jednosmjenska nastava mogla provoditi potrebno je dograditi zgradu osnovne škole. Dogradnjom bi se osigurala i mogućnost produženog boravka. Time bi se trajno riješilo pitanje školskih prostora u Murskom Središću, a otvorila bi se mogućnost i za dva razreda srednje škole – gimnazije, ukoliko bi postojao interes za to.  Grad Mursko Središće i Međimurska županija tako velike infrastrukturne projekte ne mogu realizirati koristeći svoj proračun, već je nužno apliciranje na natječaje za projekte Europske unije. Projekti za dogradnju škole su u izradi, a izdavanje građevinske dozvole se očekuje na jesen i čim se otvori javni poziv projekt bi se aplicirao. Sanaciji ulica potrebno je prići odmah po završetku radova na aglomeraciji i postavljanja plinske mreže. Kako trenutna policijska postaja ne ispunjava kapacitete, grad je uputio dopis u MUP kako bi se pokrenule aktivnosti oko izgradnje nove postaje – istaknuo je gradonačelnik. Nakon preseljena Gradske uprave u nekadašnju upravu smješteni su županijski i državni uredi. Osim već postojećih ureda u planu je da županija zaposli novog djelatnika koji bi pokrivao područje gospodarstva, poljoprivrede i turizma te područje civilnog društva, ljudska prava i sport.

Župan Matija Posavec istaknuo je da podržava sve već pokrenute projekte i da će Međimurska županija biti partner u pokretanju ili provedbi istih. Na sastanku su uz gradonačelnika i župana nazočili i pročelnik Ureda grada Miljenko Štefanić, v.d. pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu  okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan, pročelnica Anita Strniščak, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Stjepan Lacković, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Darko Radanović, pročelnica Upravno odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Maja Odrčić Mikulić, pročelnik Upravnog odjela za opću upravu, imovinsko pravne poslove Milorad Novković te direktor tvrtke za upravljanje imovinom i vođenje investicija Međimurske županije MIN – Međimurje, investicije, nekretnine  Ivan Vinković.

(Grad Mursko Središće)