SANIRA SE ŠETNICA OD POSLJEDICA NEDAVNE POPLAVE – RACIKE UŽIVAJU U BLATU

Na 132. sjednici stručnog kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće koja je održana u ponedjeljak 18. srpnja, Odsjek za gospodarstvo i graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove zadužen je za sanaciju šetnice od poplave, uklanjanje drveća, čišćenje korenja na pokosu na novom dijelu šetnice, rješavanje pitanja oko odvodnje podzemnih voda na novom dijelu šetnice, sanaciju pokosa uz ulicu Matije Gupca i na novom dijelu šetnice, te da zbog mogućeg klizišta na nekoliko čestica izvrši geodetsko mjerenje, zbog utvrđivanja međa između privatnih čestica i javnog dobra.

Sanacija šetnice od nedavne poplave je u tijeku pa smo tako danas zatekli komunalne radnike kako iz Mure izvlače naplavljeno drveće koje su odmah pilom rezali na manje komade. Inače na cijeloj šetnici, a osobito u gradskoj lučici vidljivi su tragovi visokog vodostaje pa je sve puno drveća, granja, mulja i blata. Svakako to znači puno posla za komunalce koji žele čim prije ovaj dio grada dovesti u stanje u kakvom je bio prije poplave.

Središćanskim maskotama racikama mulj i blato očito ne smeta pa se tako u njemu valjaju i uživaju. Primijetili smo da je 6 novih mladih racika dobro poraslo pa ako tako nastave uskoro će dostići 4 odrasle. Njihov broj je sada zaokružen na 10 iako ih je bili 14, no odmah nakon što su se izlegle, nestale su 4. Njima je danas društvo pravio jedan ribič na kojeg nisu osobito obraćale pažnju pa je on razočaran nakon nekog vremena otišao na drugo mjesto.

(R. Tomanić)

SAM_3251A

SAM_3252A

SAM_3253

SAM_3254A

SAM_3257A

SAM_3260

SAM_3261

SAM_3264

SAM_3263

SAM_3266

SAM_3258

SAM_3259

SAM_3267