SA VOŽNJOM ZAPOČELA TURISTIČKA ŽELJEZNIČKA LINIJA DO LENDAVE

Danas (20.12.2014.) u Murskom Središću svečano je obilježen početak vožnje nove željezničke linije na relaciji Čakovec – Mursko Središće –Lendava. Nakon više od 20 godina tako je ovaj dio Hrvatske opet povezan sa susjednom Slovenijom ,iako samo turističkom linijom koja će prometovati subotama.

vlak 5

vlak 4

vlak 3

Događaju je prisustvovao župan Međimurske županije Matija Posavec sa svojim suradnicima, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, njegov zamjenik Zvonko Vrtarić, kao i predstavnici Hrvatskih željeznica.

vlak 15

vlak 17

vlak 18

Oko 11 sati ispred željezničke postaje okupilo se mnoštvo građana i djece iz gradskih vrtića koji su željeli sudjelovati u ovoj na neki način povijesnoj vožnji. Ugođaj su dodatno upotpunili tamburaši koji su svojim pjesmama dobro podgrijali i onako veselu atmosferu. Svi stariji od 12 godina morali su kupiti povratnu kartu do Lendave za 24,70 kn dok su oni mlađi imali besplatan put. Blagajna je bila otvorena pola sata prije polaska, a tako će biti svake subote. U Lendavi im se pridružio župan  Anton Balažek sa predstavnicima općine i Turističke zajednice koji su krenuli za Čakovec gdje je ova prva vožnja i završila.

vlak 11

vlak 12

vlak 10

vlak 9

Svečano ukrašenim vlakom vozio se i Djed Božićnjak koji je cijelim putem djeci dijelio slatkiše, zabavljao ih i fotografirao sa svima koji su to željeli. Napomenimo i to da roditelje koji nisu imali dokumente za djecu, policija nije pustila na vlak, a ostale koji su se vozili bez dokumenata nije pustila iz vlaka u Lendavi.

(rt, foto Tin Tomanić, Anđelko Jurak)

vlak 22

vlak 23

vlak 2

vlak 6

vlak 7

vlak 8

vlak 13

vlak 14

vlak 16

vlak 19

vlak 20

vlak 21

vlak 24