RUDARSKI ZBOR ZAKUHAO NA BOGRAČFESTU U LENDAVI !

U subotu 24.08.2013. održan je u Lendavi u susjednoj Sloveniji BOGRAČFEST 2013. tradicionalna manifestacija pokazivanja kuharskih vještina u spremanju bograča. To je jedna od najvećih priredbi takve vrste u ovom dijelu Europe, a na njoj sudjeluju takmičari iz nekoliko država.

Prijavljeno je bilo više od 100 ekipa, a među njima natjecali su se i pripadnici RUDARSKOG ZBORA Mursko Središće u sastavu: Damir Jurinić, Zlatko Bek, Dragan Hoblaj, Jurica Nedeljko i Novak Kristijan.

Centar Lendave bio je doslovno zakrčen mnogobrojnim kotlićima, mnoštvom sudionika i posjetitelja od kojih su neki bili i visoki državni dužnosnici Slovenije.

Svaka ekipa dobila je besplatno sve što je potrebno za spremanje ovog specijaliteta, od mesa do začina pa sve do kotlića za koji je trebalo platiti kauciju od 30 eura, koja je na kraju, kod razduživanja bila vraćena. Skuhana jela kušao je i ocijenio žiri i na kraju proglasio pobjednika.

O tome tko je ove godine pripremio najbolji bograč nemamo informaciju, ali prema riječima Drageca Hoblaja RUDARSKI ZBOR bi zauzeo mjesto pri vrhu da Zlatko Bek, čekajući na red kod žirija, nije pojeo sve meso !