Renata Kovačić inzistira na „ležećim policajcima“, izmiještanju table na ulazu u grad i kaznama za parkiranje

Već dvije zadnje sjednice inzistiram na postavljanju usporivača prometa u Frankopanskoj ulici, navela je u svom prvom pitanju na aktualnom satu Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Renata Kovačić (SDP). Da li se to može učiniti prije početka nove školske godine?

Odgovorio je voditelj Odjela za gospodarstvo Josip Sršan koji je rekao da sve što se može napraviti je elaborat, jer ŽUC ništa ne želi raditi bez njega i projekta. Elaborat radimo za pješačke prijelaze i u Peklenici i Križovcu, a isto tako i za Frankopansku ulicu i ulicu Marka Kovača u Murskom Središću. Ono što smo detektirali kao najveći problem je kod novog dječjeg vrtića pa ćemo ogradom onemogućiti izlijetanje djece na županijsku cestu, a sve ostalo je u fazi izrađivanja elaborata koji je temelj za sve daljnje postupke.

Koliko je kazni naplaćeno na području grada za nepropisno zaustavljanje i parkiranje, pogotovo na glavnom gradskom križanju prije carine. Tamo se zaustavljaju dostavna vozila kao npr. kamion Vajde koji stane na vrh ceste pa se ne može uopće proći, bilo je drugo pitanje.

Gradonačelnik je odgovorio da je tako svugdje, u Zagrebu čak pet-šest kamiona stoji na cesti, a to je običajno pravo u cijelom svijetu. O naplaćenim kaznama tražiti će odgovor od policije.

Treće pitanje odnosilo se na tablu „Mursko Središće“ na ulazu u grad iz pravca Čakovca. Kovačić misli da bi je trebalo izmijestiti na položaj prije zgrade trgovine Woolf jer automobili sada dojure velikom brzinom do vrha Središća gdje je tabla, a to predstavlja opasnost pogotovo kod benzinske pumpe iz koje je izlazak i onako slabo vidljiv i dosta nepregledan.

Srpak je odgovorio da baš ne razumije, no tu tablu je tamo netko prije njega postavio i tako odlučio. Ne zna tko, ali misli da su zbog nje više problem kamioni, a da bez dozvola državnih cesta ne može ništa učiniti. Zadužio je Sršana da točno provjeri gdje počinje područje Murskog Središća i ako je tabla neka zapreka treba je prenijeti na drugo mjesto koje tek treba utvrditi.

(rt, foto Tin Tomanić)