„RAZOČARAN SAM RADOM HITNE MEDICINSKE POMOĆI U ČAKOVCU TIJEKOM VIKENDA !“

Muralistu se obratio mještanin Murskog Središća Z.R. (podaci poznati uredništvu) koji je duboko razočaran radom Hitnog bolničkog odjela u Čakovcu. Primjedbe koje je iznio odnose se na rad tijekom vikenda kada je procedura prijema pacijenata drugačija od ostalih dana u tjednu. Evo što nam je rekao :

„ Brinem o svojoj staroj i teško bolesnoj majci koja ima problema sa niskim tlakom i slabim srcem. Njoj je prošle subote pozlilo, tlak joj je bio 105/55, imala je jake bolove u predjelu srca i glavobolju pa sam je odveo na hitnu u Čakovec. Stigli smo u 13,45 sati, a oni nas nisu htjeli primiti, nego su nas poslali na pregled kod dežurne  liječnice u zgradu kod staračkog doma.

Kada smo tamo stigli, zgrada je bila puna ljudi, po mojoj procjeni oko 30 pacijenata je čekalo na pregled, pa smo mi došli na red tek u 16,30 sati. Dežurna liječnica bila je vrlo ljubazna i svojski se trudila što prije riješiti puno pristiglih pacijenata, dok za to vrijeme u hitnoj nije bilo nikoga. Dala nam je uputnicu za Hitni bolnički odjel u koji smo se opet vratili i gdje su nas primili korektno.

Sa svim pretragama završili smo tek u 19,20 sati kada su nam rekli da moja majka ostaje u bolnici. Sve to od našeg dolaska pa do prijema na odjel trajalo je skoro 7 sati pa se sada pitam zašto ta hitna postoji ? Zašto je tijekom vikenda (subota i nedjelja) sustav prijema tako postavljen ? Zbog toga se može dogoditi neki teži ili čak smrtni slučaj, a ja ne želim da se ovo više ikome dogodi.“ završio je revoltirani građanin.

(rt, foto ilustracija)